PÅ PROGRAMMET: Norske Karpe Diem skal lage fest på Bystranda i sommer. Foto: Stian Andersen

KRISTIANSAND: Lørdag kveld slapp Palmesus to navn til neste års arrangement. Svenske Axwell og norske Karpe Diem står herved på plakaten.

— Dette er det største scoopet vi har gjort i vår femårige historie. For vår målgruppe kan dette slippet trolig ikke bli noe særlig større. Axwell har siden 1990-tallet vært med å prege og skape den elektroniske musikkbølgen som nå feier over hele kloden. Han fyller Madison Square Garden ene og alene, og reiser verden rundt og spiller for utsolgte arenaer. Det at han er klar for Palmesus er nærmest uvirkelig , sier bookingsjef Heine Strømme.

Stinn brakke

Axwell, eller Axel Hedfors er for mange kjent som hjernen bak verdenssuksessen Swedish House Mafia. Men han er også en internasjonal stjerne som soloartist. Axwell slo gjennom i 2004 med klubbhit'en "Feel the Vibe". Deretter fulgte flere hits som "Watch the Sunrise", "Tell me Why" og "I found U". Han har også mikset låter for blant andre NER*D, Faith Evans og Usher.

De siste seks årene har Hedfors, Steve Angello og Sebastian Ingrosso solgt ut arenaer med trioen Swedish House Mafia. De tre har herjet klubber verden over med låter som "Miami 2 Ibiza", "Save the World" og "Don't you Worry Child". Nå har Swedish House Mafia bestemt seg for å legge opp, og er ute på sin avskjedsturné, men Axwell fortsetter sin virksomhet som soloartist.

— Dette blir det beste Palmesus noen gang, og med Axwell bekreftet vet vi at det blir stinn brakke på Bystranda når denne superstjernen avslutter fredagskvelden. Det er bare å forberede seg på et vanvittig show som Kristiansand aldri har sett maken til, sier Strømme.

karpe diem.jpg

Karpe Diem

Lørdagens andre Palmesus-slipp var den norske rapduoen Karpe Diem. Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel har holdt det gående i nesten 13 år, og har servert det norske folk en rekke hits. I 2010 mottok Karpe Diem den gjeveste av alle Spellemannpriser, "Årets Spellemann".

— Karpe Diem er en publikumsfavoritt, og et av de mest ettertraktede livebandene i Norge. De leverer stor kvalitet musikalsk, og skaper vanvittig bra trøkk foran scenen. Begge var på plass på Palmesus i 2012, da som publikummere. I år kommer de tilbake som en del av programmet, sier bookingsjefen.

I fjor gjestet 20.000 mennesker Palmesus, og arrangementet på Bystranda var helt utsolgt. I år feirer Palmesus fem år og går av stabelen 19. og 20. juli.