New York: I et intervju med avisa The New York Times sier Shields at han vil begynne å arbeide med materialet til det irske kultbandets tredje plate, som ble lagt på is for mange år siden.

— Jeg oppdaget at jeg hadde laget i 1996 og 1997 var mye bedre enn det jeg trodde, sier han.

Når arbeidet med oppfølgeren til Loveless er sluttført, sier Shields at han har tenkt å skrive sanger til enda et nytt album.

My Bloody Valentine ble dannet i Dublin i 1984, og ifølge Shields utviklet bandet sin unike sound som en reaksjon på hva andre band holdt på med på åttitallet.

Flesteparten av bandene benyttet seg av effektbokser som flangers og chorus pedaler, mens My Bloody Valentine hadde satt sin elsk på lydene som kom fra en liten effektpedal ved navn reverse reverb.

  • Vi lette etter noe ambient, men direkte, sier Shields.

Senere bygde bandet et arsenal av effektbokser i form av loops, ekko og støypedaler og skapte en sonisk bølge som har hatt innvirkning på etthvert indieband som har satset på feedback som en del av sitt lydbilde.

My Bloody Valentine spilte sin første konsert på 16 år i London i juni i år, og ifølge Shields kommer altså snart det første av bandets to nye albumer.