Dette viser en gjennomgang NA24 Propaganda har gjort i landets største papiraviser omkring mediedekningen det første halvåret etter at hver av de fem idolene vant.

— Glenn er en sjanseløs artist. En typisk pubsanger som er god på coverlåter. Jeg er ikke overrasket over at han forsvinner ut av spaltene, sier musikksjef i NRK P3 Håkon Moslet, til NA24. Les saken her.

Naturlig gang

Glenn Lyse synes ikke det spiller noen rolle hvor mye mediaoppmerksomhet han får.

— Jeg hadde ikke noe spalteplass i landets aviser i det hele tatt før jeg var med i «Idol» og nå har jeg masse, så slikt gidder jeg ikke å henge meg opp i, sier Lyse.

— Vi idoler har vært ukjente tidligere, så for oss er det kjempebra at noen skriver noe i det hele tatt. Programmet har gått i noen år nå så det er vel en naturlig gang, sier Lyse.

Han er halvveis i turneen som er arrangert av TV2 der både «Idol»-finalister og finalistene fra «Norske Talenter» deltar. Nå har han noen dagers ferie hjemme i Stavanger med familien og puster ut før turneen fortsetter.

Mindre populære hvert år

Hver sesong blir Idol-vinnerene mindre populære i pressen. Kurt Nilsen var det første halvåret etter at han vant i mai i 2003, omtalt i nesten 500 artikler. Glenn Lyse er på samme periode siden seieren i desember i fjor kun omtalt i 135 artikler. Dette tilsvarer et fall på 73 prosent, skriver NA24 i sin undersøkelse.

Men Lyse er ikke bekymret over den dårlige omtalen i pressen om mindre pressedekning og dalende interesse for idolene etter at kameralinsene er skrudd av.

— Jeg følte at jeg var minst i medialyset av finalistene under «Idol», men det gjorde meg ingenting. Jeg har aldri vært en person som har traktet så voldsomt etter medialyset eller brukt sleipe triks for å komme i media, selv om jeg ser fordelen med å være i rampelyset i denne bransjen. Jeg har lyst å klare meg ved å bare være meg selv, sier Lyse.

«Idol»-stempelet

- Føler du at «Idol»-stempelet har vært et hinder for deg i din karriere?

— Nei, heller tvert imot. At «Idol»-stempelet henger over meg er ikke noe jeg skammer meg over.

Jeg stilte opp på en audition med over 8000 mennesker og vant hele konkurransen. Jeg har med dette fått kulere spillejobber og står på kulere scener som jeg bare tidligere har drømt om, og får jobbe med veldig proffe folk. Dette er ikke daglig kost for musikere flest, sier Lyse.

Glenn Lyse ble «Idol»-vinner i 2007 og satte hurtighetsrekord på salg av vinnersingelen «Days Go By» med rundt 10.000 solgte singler det første døgnet.

Albumet, som Lyse spilte inn i begynnelsen av 2008, ble utgitt 10. mars og fikk navnet «Come Closer». Lyse har selv skrevet alle sangene til albumet, med unntak av «Days Go By». Albumet passerer snart 15.000 solgte, og det er kravet til gull-plate i Norge.