Mona B. Riise har de siste fire årene loset seerne gjennom alt som beveger seg i musikkverdenen i programmet Lydverket. Nå pakker hun kofferten og flytter til USA.

— Nå har jeg bestemt meg: Før jeg blir blasert, gammel og støvete, drar jeg nå til popkulturens vugge for å boltre meg, skriver Riise på Lydverkets hjemmesider.

Frilansjournalist Helt borte fra tv-skjermen blir hun antagelig ikke.

— Jeg skal jobbe som frilansjournalist og fortsatt bringe musikk inn i Lydverket til høsten. Hva det blir, og hvordan, gjenstår å se når jeg entrer California og den amerikanske drømmen, skriver programlederen.

Mona B. Riise har jobbet i P3 de siste syv årene. Blant annet jobbet hun med programleder Anne Sandvik Lindmo i Mamarazzi.

Flybillettene er kanskje bestilt, men helt slutt er det ikke enda. Først i juli entrer Riise amerikansk luftrom, så hun har fortsatt syv sendinger igjen.

- Vemodig Programlederen ser fram til nye opplevelser i USA, men forteller at det ikke er lett å forlate rollen som programleder.

— Jeg gjør det selvfølgelig ikke bare med lett hjerte: Å være programleder i Lydverket må være den beste jobben i verden. Den kombinerer det fineste i livet: Musikk, nydelige og dyktige medarbeidere som er blitt mine venner, og store opplevelser. Derfor er det selvfølgelig også vemodig å ta det store skrittet ut i verden, skriver Riise på hjemmesiden.

Hun avslutter med å takke alle seerne som har fulgt Lydverket, og oppfordrer dem til å følge programmet videre.