ARENDAL: Arendal Kulturhus opplyste mandag at kulturhusleder Leiv Solberg går tilbake til NRK for å arbeide med programproduksjon innenfor feltet tradisjonsmusikk og etnisk musikk.

— Jeg tok beslutningen etter en samlet vurdering. Jeg har en spisskompetanse innen folkemusikken som betyr veldig mye for meg, og ønsker derfor å gå tilbake til NRK, sier Solberg til fvn.no.

Solberg overtok som leder etter Mette Arnstad i april i fjor, og forlater dermed stillingen etter kun ett år i sjefsstolen.

— Det har vært en fantastisk flott jobb, og hadde døgnet hatt 48 timer hadde jeg kunnet gjøre begge deler. Så grunnen til at jeg slutter skyldes overhodet ikke noen dårlige erfaringer, sier han.

Leiv Solberg er bosatt i Froland, og har ledet arbeidet med folkemusikk i NRK i en årrekke. Noe av det siste han gjorde før han tok jobben som kulturhussjef var å etablere den digitale radiokanalen NRK Alltid Folkemusikk.

— Styret i Arendal Kulturhus AS beklager avgjørelsen Solberg etter en samlet vurdering har tatt, og takker for et fruktbart og godt samarbeid i det året han har vært ansatt, skriver kulturhuset i en pressemelding.

Solberg står i stillingen ut juli måned.