KRISTIANSAND/OSLO: Thom Hell har høstet den ene gode anmeldelsen etter den andre for sitt siste album, God If I Saw Her Now .

Spesielt mye skryt har kristiansanderen fått for sin låtskriverfinesse, og programleder i Lydverket, Mona B. Riise ønsket å finne ut hvordan man skriver en god låt.

Se video: Se videoklipp fra kveldens sending her

Fikk kun et bilde til inspirasjon

Utstyrt med et bilde som inspirasjon og et hotellrom med et piano og kamerateam til stede, utfordret hun Thom Hell til å vise seerne hvordan man skriver en god låt.

I løpet av den tre timer lange innspillingen av kveldens sending lagde Thom Hell en flunkende ny låt kalt Last Day Of Summer, basert på stemningen i et gitt bilde.

Fikk valget

Thom Hell fikk valget mellom to bildemotiver. Ifølge programlederen falt ingen av dem i umiddelbar smak hos sørlendingen.

Det første bildet var et sort/hvitt bilde fra sekstitallet. Bildet viser Mohammed Ali og en bil som kommer kjørende bak. Bildet ble ifølge Riise litt vel dystert for Hells musikalske univers.

Bildet nummer to var heller ikke optimalt.

— Å nei, det er Sørlandet, var Thom Hells første reaksjon da han så sørlandsmotivet med noen barn som bader.

  • Men så passet det motivet best til ham selv om det var litt mye Sørland, sier Riise og forteller at Thom Hell satt i gang med å høre hvordan bildet hørtes ut på pianoet med en gang.

Hun er imponert over hvordan Thom Hell traff både på bildets stemning og hvordan han taklet utfordringen.

- Utrolig imponert

  • Han er en utrolig avslappet type og tok det veldig med ro. Det var utrolig imponerende å se. Det (låtskrivningen red. anm.) kommer helt naturlig for ham.

Låten ble i tillegg en perfekt avslutning for Mona B. Riise som forlater programposten til fordel for frilansjobbing i California etter kveldens sending.

  • Det ble en fin avslutning. Jeg føler sangen handler om meg og lydverket. Jeg tenker på det som har vært, Last Day Of Summer, ler Riise og legger til:

  • Og det er jo det Thom Hell gjerne vil. Han vil at alle skal kunne kjenne seg igjen og det kunne jeg.

Resultatet kan du høre på NRK1 og Lydverket i kveld.

Se video: Se videoklipp fra kveldens sending her