Steve Jobs lovet gull og grønne skoger når det gjaldt iTunes Movie Rentals under Macworld siste uke. For i følge Apple-sjefen skulle film-utleie være et faktum på iTunes for hele verden i løpet av 2008. Vel, nå har vi fortsatt til gode å få iPhone her til lands, og den velrennomerte avisen New York Times stiller seg nå svært tvilende til at Apple vil klare å tilby filmer via iTunes til alle europeiske medlemsland i 2008. ## 27 særavtaler

Grunnen til dette, skriver NYTimes, er at EU består av hele 27 medlemsland og Apple må skrive en særavtale med hver og en av disse før iTunes Movie Rental er et faktum. Og det at hvert og ett av disse 27 landene har sine egne lover og regler om både opplasting og nedlasting av opphavsrettighetsbeskyttet matriale, gjør at ting sannsynligvis kommer til å ta tid.

USA vs. Europa

Et annet punkt som kan forkludre europa-debuten til iTunes Movie Rentals er det at filmer som oftest har premiere i USA før de europeiske landene. Og om Apple tilbyr blockbuster-filmer via iTunes før eller samtidig som de kommer på kino her hjemme så får de problemer med både filmselskapene og kinoene.

Nick Thomas, media-advokat hos Jupiter Research i London oppsummerer Apples iTunes Movie Rentals slik:

— Om du er en advokat med åndsverk og opphavsrettighet som spesialfelt så har du gode tider i møte.