Katy Perrys «I Kissed A Girl» topper nå britiske singellister. Norske Ida Maria (24) har imidlerid ikke noe til overs for rivalens hit.

— Det er godt gjort av henne å bli nummer én, men det gjør vondt å høre på sangen, sier Ida Maria til Daily Star.

Nærmer seg topp 10

Ida Maria gjør selv stor sukses i Storbritannia for tiden. Hun nærmer seg topp 10 på singellista med låten «I Like You So Much Better When You’re Naked» fra albumet «Fortress Round My Heart». Den ligger nå på 13. plass.

Ida Maria mener hennes låt er mye sterkere enn Perrys.

— Jeg synes Katy Perry kaster bort tiden. «I Kissed A Girl» er ikke en spesielt sexy sang. Hun høres ut som Avril Lavigne, som et produkt, sier Nesna-jenta.

- Konstruert av menn

Hun mener Katy Perry (23) er et resultat av en mannsdominert musikkbransje.

— Katy sier musikkbransjen trenger flere kvinner med egne meninger, men det faller på sin egen urimelighet da hun har blitt konstruert av menn. Det virker falskt, sier hun.

- Fortsatt diskriminerende

Ida Maria Børli Sivertsen, som artistens fulle navn, mener hun selv har klart å bryte gjennom i bransjen på den harde måten.

— Jeg fikk ikke lov til å være med i band på skolen fordi jeg er jente, og guttene hatet at jeg var flinkere på bass enn dem. Musikkindustrien er fortsatt diskriminerende, men du må snu rundt på det og bruke det til din egen fordel, forteller hun til Star Daily.

Klar for turné

Ida Maria spiller i kveld på Reading Festival, og i morgen står hun på scenen på Leeds Festival.

I november starter den store «Ida Maria UK tour» med 17 konserter fra 4 til 27. november. Første konserten er i Dublin, og turnéen avsluttes på Scala i London.