I november skal Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan og Fergal Lawler gå løs på amerikanske konsertscener, og tidlig neste år står Europa for tur.

– Jeg har bestemt meg for å slå meg sammen med mine tidligere bandkolleger i The Cranberries og vi vil skrive nye sanger og framføre sanger fra mitt nye album i tillegg til de største hitene på konsertene, melder O'Riordan via bandets nettside.

Pause

Det irske bandet startet karrieren i 1989, og ble et av 90-tallets mestselgende band. Etter tretten år, fem album og endeløse turneer fant vokalisten ut at hun hadde fått nok. The Cranberries ble lagt på is i september 2003. – Jeg følte meg i stor grad som et produkt, uttalte hun i etterkant av avgjørelsen.

Fire av bandets album havnet på Billboard topp 20 og det totale albumsalget var i overkant av 40 millioner.

O'Riordan debuterte med soloalbumet «Are You Listening?» i 2007, og denne uken lanserer hun sitt andre soloalbum «No baggage» samtidig med at Cranberries-comebacket blir bekreftet.

Pause

På hennes egen nettside minner hun om at bandet aldri ble formelt oppløst. Medlemmene har imidlertid vært venner gjennom hele den lange pausen. I januar spilte de sammen for første gang siden 2003. Anledningen var at vokalisten ble hedret av Trinity College i Dublin.

– Det var fullstending naturlig, forteller hun til nettsiden.

Her er et gjensyn med «Zombie»: