19. oktober kommer GTA IV i butikkene. Spillet kommer samtidig på Xbox og PS3. Rykter om en Wii-lansering er ikke bekreftet.

Rykter

Allerede renner nettet over av falske screenshots, rykter og spekulasjoner. Det er en stor begivenhet i spillindustrien, når det kommer en ny generasjon GTA (Grand Theft Auto).

Hvorfor heter spillet GTA IV, det er da vitterlig det niende i rekken?

Ny generasjon

Årets spill blir fjerde generasjon. GTA I kom som GTA og GTA London 1969. GTA II var vel seg selv for det meste, mens GTA III bød på GTA 3, GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA Liberty City Stories og GTA Vice City Stories.

Det er altså mer enn et spill vi snakker om. Dette blir en helt ny generasjon.

London neste?

Hvor finner handlingen i det nye spillet sted?

Følger Rockstar sin geografiske syklus, skal vi nå til London. Det blir i så fall en utfordring ettersom GTA III-generasjonen er basert på skarpskutt USA-satire.

Hvilke steder har «fått» GTA-spill?

London er det eneste «virkelige» stedet i noe GTA-spill. Likevel er det slik at Liberty City er New York, Vice City er Miami og San Andreas har flere steder, der Los Santos er Los Angeles, San Fierro er San Francisco og Las Venturas er Las Vegas.

Oppdrag

I stedet for å basere spillet på en slags «øy» der du må løse et visst antall oppdrag for så å komme videre til neste «øy», vil Rockstar basere GTA IV på episodiske utgaver via nettet.

Det betyr at tv-konsollen din må være knyttet opp mot nettet for at du skal utnytte spillet fullt ut.

Fakta:

GTA: Grand Theft Auto (GTA) er en serie tildels kontroversielle data— og tv-spill. Serien lages av spillutvikleren Rockstar North i Skottland og er skarpe USA-satirer spekket med vold og action.