KRISTIANSAND: — Vi strekker kulturnatta ut til å vare hele dagen. Det kan vi gjøre ved å legge den til lørdag i stedet for fredag, sier Jørgen Skauge.

  • Vi vil involvere flere enn før, sier Ditte Drehn.

De to er hovedansvarlige for kulturnatta som i år arrangeres 26. april. Dette er ellevte gang det er kulturnatt i Kristiansand. I fjor var Rock City Kristiansand og Stimuli ansvarlige for natta. I år er det bare Rock City. Og siden Skauge og Drehn sitter i Rock City-styret har de ansvaret for arrangementet.

Nå går duoen ut for å invitere flest mulig til å delta i kulturnatta. Spekteret skal utvides siden natta denne gangen skal starte allerede klokka tolv på formiddagen. Fra da og fram til utestedene stenger i 4-tida skal byen syde, koke og boble av kulturell aktivitet. Alt er velkomment, fra strikking til black metal.

  • I Bergen for eksempel, er kulturnatta også en familiegreie. Slik vil vi gjøre det her også denne gangen, sier Skauge som selv kommer fra Bergen.

Nå ønsker Skauge og Drehn at flest mulig lag, foreninger, sammenslutninger og klubber sender mail til post@kulturnatta.no og melder seg på.

  • Vi har snakket om at vi kan tenke oss skyttersamlaget, trialklubben, speideren, bueskyting og i det hele tatt. Vi er åpne for det meste, sier Skauge.

En del ting er allerede klart, slik som at det blir skateshow og at institusjoner som Sørlandets Kunstmuseum, Samsen og trolig også Charlies stiller med egne programmer. Dessuten blir det også i år Sørlandsk filmmaraton under kulturnatta, med visning av bidragene et sted i byen.

  • Tidligere har det vært 100 deltakere. Nå ønsker vi oss mellom 100 og 150, sier Skauge.