LOS ANGELES: Produsentduoen Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen er også nominert i kategorien årets album, og i kategorien beste R&B-låt var de også representert med «Spotlight»; framført av Jennifer Hudson.

Nordmennene var tydelig stolte da de kom opp på scenen i Los Angeles og ble hyllet som beste låtskrivere, ifølge Adresseavisen.

— Det er utrolig artig at dette skjer i dag, ti år etter at vi startet samarbeidet, sa Hermansen.

— Jeg vil takke våre fantastiske koner, sa en rørt Eriksen fra scenen.

— Dette er den desiderte største prisen vi har fått, sa han med tårer i øynene bak scenen etter tildelingen og innrømmet at de hadde et lite håp om å vinne, men ikke så mye at de hadde forberedt en takketale.

Vanligvis er Stargate bakmennene, men på Grammy-showet æres også de som har lager musikken.

De amerikanske journalistene var mest interessert i få vite hvordan to hvite nordmenn kunne markere seg så sterkt i den svarte amerikanske sjangeren. De svarte at dette er musikken de er vokst opp med, hip-hop, Stevie Wonder, Prince.

— At vi har to av de fem nominerte i R&B-klassen, viser at vi har truffet bra med låtene våre i 2008, sa Hermansen til Stavanger Aftenblad før søndagens Grammy-show i Los Angeles.

Stargate er den andre norske mottakeren av verdens viktigste musikkpris. Truls Mørch var den første nordmannen som fikk en Grammy.

Duoen er allerede tidligere i år utnevnt til årets produsenter av Billboard hot 100, USAs singelliste.