Jentene skal nemlig få oppfylt drømmen til de fleste unge jenter. De skal på en photoshoot inspirert av «Sex and the city».

Scenen er hentet fra filmversjonen der «Carrie» skal gifte seg med «Mr. Big», men brudgommen ikke dukker opp. Det hele ender med en dramatisk scene midt i veien der «Carrie» slår etter «Mr. Big» med brudebuketten.

Og det er følelsen til den skuffa «Carrie», modellspirene skal gjenskape.

– Det var veldig kjekt, sier Marita Skeivik Frost som erklærer seg som en ekte «Sex og singelliv»-fan.

– Jeg pleier å se på «Sex og singelliv» etter «Top model» på mandagene. Så det var gøy å få skyte akkurat den scenen.

I ekstase over kjolene

Marita har selvsagt sett filmen «Sex and the city», men var aller mest begeistret for brudekjolene fra Vera Wang de hadde på seg på shooten.

– Kjolene var som en drøm, kjempefine. De var helt sinnsyke, meddeler stavangerjenta.

I tillegg til «Sex and the city»-shooten skal også jentene i mandagens episode posere for det potensielle vinnercoveret til magasinet Cosmopoltian, være med på helikoptertur over Manhattan og ha piknik med Vendela Kirsebom i Central park.

Tungt med lite kontakt

Men før de tre finalistene, Marita, Frøydis og Martine, setter seg på flyet til New York blir det tårevått da de endelig får besøk av kjente og kjære. Mens Frøydis fikk møte kjæresten og Martine fikk besøk av sin søter, fikk Marita endelig treffe moren sin igjen.

– Det var kjempekoselig. Det var så gøy å se henne og få litt ekte kjærlighet, erklærer Marita som hadde gitt opp tanken å få besøk.

– I andre sesonger har deltakerne fått besøk tidligere i programmet, og vi lurte på når det ble vår tur.

I løpet av «Top model» sine fem lange uker har ikke deltakerne hatt noe kontakt med sin familie og venner. Ei heller over telefon.

– Det var ganske tungt. Jeg har aldri hatt så lite kontakt med de rundt meg før. Men alle jentene var i samme båten, så det gikk egentlig greit.

Kun to i superfinalen

Neste mandag er det klart for den store finalen og det skal avgjøres hvem som blir Norges neste top model. Det jentene ikke vet er at det også er duket for en semifinale der en av de sendes hjem og det kun er to stykker som får stå foran dommerne den aller siste gangen. I finalen skal blant annet jentene på go-see.