KRISTIANSAND: — Vi er litt lei av hele dette krigsopplegget som hausses opp mellom oss og Hove. Krig er det nok av andre steder, så hvorfor ikke gjøre noe helt annet, sier musikksjef Jørgen Skauge i Quartfestivalen.

I dag overrasker han alle med IKKE å svare på utfordringen fra Hovefestivalens booking av Slayer og femten andre artister. I stedet lot han Quarts første offentliggjorte booking være det norske Duplex-kollektivet med navn som Black Debbath og Hurra Torpedo.

Forventninger.

Forventningene foran dagens slipp har vært store, og i går var Red Hot Chili Peppers det heteste tipset, etter at disse ble bekreftet til Roskildefestivalen onsdag.

I stedet lanserer Skauge altså Duplex-kollektivet som sine første artister.

Kristopher Schau, Egil Hegerberg, Lars Lønning og Aslag Guttormsgaard er mennene bak de fleste av disse bandene, som mange vil karakteriseres som «tulleband». Flere av dem har spilt på Quart før, og i år skal ett Duplex-band åpne showet hver ettermiddag i Bendiksbukta.

Overraskelse.

— Det kommer også en overraskelse hver dag. Vi ville vise at dette ikke er så høytidelig. Vi har mye på plass og stresser ikke. Vi skal jo ha det litt gøy, vi også, og festival skal være fest og moro. Samtidig er jeg sikker på at dette er artister Quart-publikum setter pris på, sier Skauge.

Dette blir også den eneste festivaljobben Duplexgjengen gjør i Norge i sommer.

Selv om Skauge opplyser å ha flere hovednavn på plass allerede, vil han ikke offentliggjøre noen av disse før tidligst onsdag neste uke.

Skandale.

Han er heller ikke redd for å booke Kristopher Schau til Quart, selv om han gjorde tidenes skandale sist han opptrådte på festivalen. Det var som kjent i 2004 Fuck for Forest gjorde sine ting under konserten med The Cumshots. Også før det har Schau hatt for vane å vise enten andres, eller sine egne genitalier for publikum.

— Vi kan garantere at det ikke blir noe nytt Fuck for Forest, men Duplex beholder sin kunstneriske frihet og vil nok fremdeles overraske, sier Skauge.

Krig eller ikke, foreløpig er det altså Schau mot Slayer.