KRISTIANSAND: — Dette skal bli den beste line up-en i en av Europas beste festivaler. Jeg blåser bare enda mer luft inn i det folk kaller ”Bulis luftslott”, sier en offensiv festivalsjef Arild Buli.

Etter en treg start fikk Quartfestivalen i går ut to internasjonale navn i tillegg til de tre som allerede var offentliggjort.

Solgt 30 millioner plater

Korn, som spiller fredag 3. juli er hittil det største navnet som er offentliggjort av Quart '09. Det amerikanske metallbandet drar rett fra Quart for å spille på de tyske storfestivalene Rock am Ring og Rock im Park 5. og 6. juni. Bandet debuterte i 1994 med et selvtitulert album, og ventes å spille inn sin niende fullengder etter at de har vært på festivalturne i sommer. De har solgt vanvittige 30 millioner plater verden over, og bør skaffe Quart sårt tiltrengt PR.

Robbie Williams

  • Jeg forventer egentlig ikke noen umiddelbar økning i billettsalget etter dette slippet. Til det har det vært for mye negativ oppmerksomhet rundt Quart, sier Buli.

Da har han større tro på at salget vil begynne å bevege seg når festivalen innen 20. mars forteller hvem som spiller sammen med Slash. Ryktene går nå blant annet om Robbie Williams, men det vil ikke Buli kommentere.

Han vil heller ikke si noe om salgstallene.

— Det jeg kan si er at vi er godt fornøyde, sier han.

Det andre større navnet som ble sluppet i går var Chris Cornell som nettopp gav ut sin massivt kritikerslaktede soloplate "Scream”. Cornell opptrer samme kveld som Korn før også han drar til Rock am Ring og Rock im Park.

— En kritikerslakt kan slå begge veier salgsmessig, sier Buli som ikke er spesielt bekymret over dette. Cornell har på plata forlatt rockerøttene fra Soundgarden og Audioslave-tida, og coveret har symbolsk nok bilde av Cornell som knuser en gitar.

Paperboys

Det tredje navnet som ble sluppet i går er norske Paperboys som skal spille på Beach Quart torsdag 2. juli. De er det første navnet som er offentliggjort til denne delen av festivalen. Mandag kveld ble det også klart at danskene i Volbeat skal opptre på Odderøya Amfi 1 juli.

Nå varsler Buli flere slipp utover i uka, og han er klar over at det haster. De fleste andre rockefestivaler har nå kommet betraktelig lenger enn Quart i offentliggjøringen av navn. Er det krav om forskuddsbetaling som sinker Quart?

— Det er ganske strengt i forhold til oss ja, bekrefter Buli som er forsiktig med å kommentere pengespørsmål. Festivalen har budsjettert med 10 millioner kroner i sponsormidler og like mye i offentlig støtte. Etter at Cultiva sa nei til søknaden fra Buli har han innsett at han må klare seg uten penger derfra.

Supperåd

  • Vi skal klare det likevel. Cultiva er et supperåd som ikke fyller sin oppgave. Det skal bli enda deiligere å klare dette helt uten offentlig støtte, sier Buli.

— Hvordan skal dere klare å få ferdig programmet når dere ikke har fått pengene dere har budsjettert med i støtte?

— Alt er i orden. Det er alt jeg kan si, sier Buli som slår tilbake mot dem som kaller Quart '09 et luftslott.

— Dette er ikke noe luftslott. Det skal bli en borg bygget av teglstein, sier han.