KRISTIANSAND: Sørlanet, som arrangeres før første gang 28. september til 1. oktober, blir landsdelens så langt største dataparty. Nå håper arrangørene å overbevise skeptiske foreldre om at det er trygt å sende sine håpefulle til Gimlehallen.

— Den eldre generasjonen har vanskelig for å oppfatte dette som kultur. Men dette er den nye kulturen, sier kontaktansvarlig Simon Eriksen Valvik.

— Noen tror at man nistirrer på skjermen og sovner over tastaturet. Og ja – det er noen som gjør det. Men de fleste har det veldig sosialt. De kan se en film, kjøpe seg pizza, gå ut – ja, det er en flott mulighet til å møte mange folk, sier Valvik.

Fikk kommunen med

Han synes det er bra for troverdigheten at Kristiansand kommune er med som hovedarrangør. Arrangørene er Fritidsetaten Øst i samarbeid med Kristiansand Ungdomsutvalg.

— Der er det ungdomsarbeidere som er vant til å jobbe med ungdom. På TG (The Gathering, stort dataparty i Vikingskipet i Hamar, red. anm.) har vi et deltakerombud som går rundt og sjekker at deltakerne har det bra. Vi prøver å få til det her også, sier han.

Billettsalget så langt har vist at det er stor interesse for Sørlanet. Etter en ukes salg er halvparten av de 500 tilgjengelige plassene solgt. Det betyr at ingen vil tape penger på arrangementet.

— Det er helt fantastisk. Hvis det blir overskudd blir det videreført til arrangementet neste år, sier Valvik, som håper Sørlanet vil leve lenger enn bare i år.

Håper på årlig Sørlanet

— Vi krysser fingrene og håper det beste. Det virker som sjansen ligger der. Det dukker stadig opp flere aktører som ønsker å hjelpe, sier Valvik, som ser for seg at arrangementet kan bli utvidet til neste år dersom det blir utsolgt nå.

Det er mange ungdommer som kommer til å jobbe frivillig under arrangementet.

— Dette er et arrangement av og for unge. Og så har vi kommunen som står bak med ansvaret for det hele, sier Simon Eriksen Valvik.

Aldersgrensen for å delta er 13 år.

NB! Firmaet som selger billettene har hatt problemer med å oppdatere antall solgte billetter, men er nå i ferd med å løse problemet.