Han heter Vegard F. Dommersnes og elsker å stå på scenen. Så høyt elsker han det at ferien til familiens hytte på Hitra glatt ble byttet ut med turnè til 15 norske byer.

— Jeg gleder meg mest til å stå på scenen og opptre. Og så blir det kjekt å treffe de andre igjen. Jeg ble litt kjent med Erlend og Madeleine og jeg synes det er gøy at de også skal være med, sier Vegard.

Rockering-feber i Norge

8-åringen kom på andre plass i «Norske Talenter» og det har blitt mange gratulasjoner på gutten med rockeringene siden. Mange ser nok opp til det unge talentet.

— Det er ingen som sier det høyt, men jeg har merket at det har kommet en rockering-feber i Norge, sier Vegard.

— Hvordan merker du det?

— På skolen så har alle i 1. og 2. klasse begynt med rockeringer. De holder hele tiden på i friminuttene. Av og til går jeg bort til dem, men mest bare står jeg og ser hva de klarer å få til. Det er kjekt å se at andre også liker å holde på med dette, sier Vegard.

— Har du skrevet mange autografer etter at du har vært med i «Norske Talenter»?

— Ja, det har blitt noen. Jeg merker at folk kikker ekstra på meg når jeg går på gaten. Det er litt rart at folk plutselig kjenner meg igjen, det gjorde de aldri før, sier Sola-gutten.

Mamma og pappa managere

Foreldrene til Vegard synes det har vært mye oppstyr rundt 8-åringen den siste tiden.

— Vi klarer nesten ikke å svare på alt, det har vært fryktelig mye, sier mamma Hanne.

— Men vi prøver å skåne ham for det meste. Vi har blitt manageren hans, ler moren og henviser til seg selv og Ingvar Dommersnes, pappa til Vegard.

Bursdag under turneen

— Vi skal til 15 norske byer og turneen begynner 2. juli og varer til 2. august. Heldigvis blir det en liten pause på noen dager innimellom, sier mamma Hanne F. Dommersnes.

Denne pausen benytter Vegard til å feire 9-års dagen sin. Hvordan har han ikke bestemt seg for ennå, men han har i alle fall fri den dagen har han funnet ut.

Vurderte turneen

— Er ikke en turnè med 15 byer i en hel måned litt hardt for en 9-åring?

— Vi vurderte det fram og tilbake i begynnelsen, sier mamma Hanne.

— Men så snakket vi med Vegard og dette er noe han selv ønsker å være med på. Så da syntes vi det var viktig at han fikk oppleve dette, sier moren til rocke-kongen.

— Så vi har avlyst ferien vår på hytta og blir med vi også, på skift. TV2 har et godt opplegg og tar godt vare på oss og på Vegard, sier Hanne F. Dommersnes.

Litt mye rockering

— Har du øvet inn noen nye triks til turneen Vegard?

— Nei faktisk ikke. Det har blitt litt mye rockering den siste uken så jeg har lagt den bort akkurat nå. Jeg har ikke blitt lei, det ble bare litt mye, sier rocke-kongen.

Men han forsikrer fansen om at den blir tatt frem igjen når han skal på scenen og opptre i sommer. Om det blir nye triks han byr på, må folk bare vente og se.