Anastacia har ikke sans for musikk. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Anastacias siste album, «Heavy Rotation», ble sluppet i oktober og hun har allerede varslet at det blir en verdensturné i 2009. Albumet ble godt mottatt av kritikerne, men har ikke solgt like mye som hennes tidligere plater. Nå innrømmer popstjernen at hun ikke bryr seg nevneverdig om musikk.– Dette høres kanskje utrolig ut, men jeg liker egentlig ikke musikk. Jeg liker å skrive og framføre men jeg foretrekker stillhet framfor å sette på en cd. Jeg slapper ikke av med å ha på musikk, og jeg finner det vanskelig å konsentrere meg når musikken står på, forteller hun til britiske The Daily Mail.

Ipod

Popstjernen, som har solgt rundt 20 milloner plater på verdensbasis, forteller at hun eier en iPod, men at hun sjelden bruker den.

– Jeg har ikke kjøpt en eneste plate i hele mitt liv. Jeg kjøpte en Janet Jackson-kassett en gang, men det er alt. Musikk har aldri beveget meg. Det gjør ikke noe for meg. For å være helt ærlig finner jeg det irriterende, forteller hun.

Ulovlig

Med det forholdet til musikk er det kanskje ikke så rart at hun ikke har særlige problemer med ulovlig nedlasting.

– Dersom du er en tenåring og alle vennene dine får musikken gratis så har du ikke interesse av å betale for den selv. Hvorfor ville du det? Jeg hadde foretrukket at folk kjøpte musikken min, men jeg forstår hvorfor de kanskje tar den ulovlig, sier Anastacia, som ikke ser hvordan det vil være mulig å endre ungdommens tankesett på dette området.