KRISTIANSAND: En halvtime før Sabeltann-showet startet, dusket det lett fra himmelen og publikum øynet håp. Tribunene var fulle av barn og voksne som hadde tatt turen ut til årets første Kaptein Sabeltann-forestilling i Kristiansand Dyrepark. Men like før skuespillerne entret scenen, åpnet himmelens sluser seg igjen, og regnet høljet ned.

Se bildeserie fra forestillingen!

Video fra premieren

— Det var en far som ringte til resepsjonen litt tidligere i kveld og lurte på om ikke forestillingen i kveld ble avlyst. Han hørtes litt skuffet ut da vi informerte om at vi kun avlyser hvis det lyner og tordner, ler dyreparkdirektør, Per Arnstein Aamot.

Og det er kanskje ikke så rart å forstå. For det var søkkvått i Kjuttviga i går. Likevel var tribunene fulle av mennesker som visste å kle seg for anledningen, og de aller fleste satt i sydvest, støvler og oljehyre.

— Så lenge det holder seg rimelig vindstille skal det gå greit, sier en optimistisk og værvant vestlending, idet han går forbi Fædrelandsvennens utsendte.

Dyreparkdirektøren forteller om fulle forestillinger hele uken, og godt salg resten av perioden.

— Men vi har fortsatt billetter igjen til senere forestillinger, opplyser Aamot.

Årets forestilling ”Kaptein Sabeltann og den forheksede øya” hadde premiere i fjor, og går fram til 30.juli.

(I KJUTTAVIGA: (F.v) På mammas arm Hanna, mamma Hilde, pappa Knut, bursdagsbarnet Mathilde Berg Bentsen. FOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN) Vant Sabeltann i bursdagsgave

For Mathilde Berg Bentsen (7) fra Mandal ble bursdagsfeiringen i går ekstra spesiell. Lillesøster Hanna (4) sørget nemlig for at familien vant billetter til gårsdagens åpningsforestilling av ”Kaptein Sabeltann og den forheksede øya”.

Mamma Hilde Berg Bentsen kom tilfeldigvis over Fædrelandsvennens Kaptein Sabeltann-kokurranse på Fvn.no i går kveld, hvor fire familier fikk muligheten til å vinne billetter til årets første Kaptein Sabeltann-show i Dyreparken.

— Vi hadde akkurat ryddet etter Mathildes bursdagsselskap, og jeg skulle bare inn på nettet for å sjekke nyheter. Så kom jeg tilfeldigvis over Sabeltannkonkurransen, sier Hilde.

Sammen med yngstedatteren Hanna fikk hun plutselig en idé om å sende inn svar på konkurransen, hvor vi spurte etter navnet på skuta til Kaptein Sabeltann. Sammen med svaret, Den Sorte Dame, skrev Hanna hvorfor akkurat hun burde vinne billetter: ”Navnet mitt er Hanna Berg Bentsen og jeg er 4,5 år. Storesøstera mi har bursdag i dag og hun blir 7 år. Hun heter Mathilde. Syntes det hadde vært veldig morsomt om jeg vant, slik at jeg kunne overaske henne på bursdagen”. Da vinnerne ble annonsert klokken 20.00 i går kveld, hadde Hanna og Mathilde allerede lagt seg, men mamma Hilde synes det var verdt å vekke dem for å fortelle nyheten.

— Men jeg har jo fått så mye allerede, var bursdagsbarnets første reaksjon. Lillesøster Hanna var minst like begeistret.

— Jippi, ja!, var hennes umiddelbare svar.

I går trosset familien Berg Bentsen det høljende regnværet, og tok turen fra Mandal ut til Dyreparken for å se Sabeltann seile inn i Kjuttaviga atter en gang.

Se bildeserie fra forestillingen!