– Katie Melua er en av de store, unge, kvinnelige pop-artistene som har et stort publikum i Norge.

Det sier presseansvarlig for Olavsfestdagene, Anita Björklund, som er særdeles fornøyd med å ha fått artisten til Trondheim. 30. juli entrer Melua Borggårdens utescene, etter salgstallene å dømme foran et tallrikt publikum.

25 år gamle Melua er født i Georgia i det tidligere Sovjetunionen, men flyttet med familien til Belfast i 1993. Siden hun var 14 har hun vært bosatt i London. Karrieren fikk en pangstart da hun 15 år gammel vant en talentkonkurranse hos fjernsynskanalen ITV.

10 millioner solgte album

Gjennombruddet kom med albumet «Call Off The Search» (2003), som samtidig gjorde henne til den mestselgende kvinnelige britiske artisten. Oppfølgeren «Piece By Piece» (2005) ble også en suksess, blant annet på grunn av låta «Nine Million Bicycles». Siden fulgte «Pictures» (2007) og fjorårets «The Katie Melua Collection».

Til tross for sin unge alder har Melua solgt 10 millioner album på verdensbasis, og er dermed en av Europas mestselgende kvinnelige artister de siste årene. Det har blant annet gjort henne til den artisten som har ligget flest uker på VG-lista de siste ti årene.

Band

Når hun kommer til Norge og Trondheim er det med fullt band. Billettene til konserten vil bli lagt ut fredag 17. april kl. 09. Foruten Melua er det kjent at blant andre Sigvart Dagsland spiller på årets festival. Anita Björklund forteller at fordelingen av arrangement i år vil være nokså lik tidligere år, med om lag like mange rock— og pop-konserter, jazz-konserter osv. som tidligere år.

– Vi gleder oss til å se Melua i Borggården, som Madrugada i fjor, vi har store forventninger til dette, sier Anita Björklund.