Oscar-jobben gikk til Hugh Jackman, rett foran nesen på Ricky Gervais. Men Gervais surmuler ikke av den grunn. Nå skriver han på bloggen sin at han hjelper Jackman med å skrive vitser for showet.

Tippet på Gervais

Den britiske komikeren var et hett tips for årets vertsjobb. Men det var før kunngjøringen i desember om at jobben gikk til skuespilleren Hugh Jackman, nykåret til verdens mest sexy mann.

Gervais får likevel prege årets viktigste filmarrangement med humoren sin.

Han blogger:

«Hugh Jackman ringte meg igjen om en ny brainstormingsession for Oscar-showet. Han ringte meg for et par uker siden og sa han ville ha meg med på å skrive noen sketsjer for ham. Vi har snakket sammen noen ganger, og vi har kommet opp med noen morsomme ting, synes jeg.»

– 90 prosent upassende

Men det er ikke hva som helst som passer på amerikansk tv i beste Oscar-tid.

«Det er vanskelig for meg, for det (Oscar-showet, red.anm.) er så mainstream, og 90 prosent av det som dukker opp i hodet mitt er upassende. Men han (Jackman, red.anm.) er bra. Det virker ikke som han har noe ego i det hele tatt. Kul fyr. Håper han gjør det bra.»

Gervais-fan

Og Jackson kvitterer ifølge contactmusic.com med takknemlighet for moromannens bidrag.

– Jeg ringte Ricky Gervais, for jeg er stor fan av ham, og sa jeg var på jakt etter noen ideer. Han sa: «Ikke noe problem!», og så begynte han å tulle. Dere aner ikke hvor skjønne folk er mot meg.

Oscar-utdelingen er søndag den 22. februar. Og Hugh Jackman er vert for showet.