KRISTIANSAND: Fvn.no har tatt en ringerunde til noen av forhandlerne i Kristiansand som fredag starter salget av Playstation 3. Forhandlerne gleder seg til lanseringen, men det varierer mye på antallet forretningene har inne.

Free Record Shop i Markensgate har seks maskiner inne, Spaceworld litt lenger oppe i gata har cirka 30, mens Gamezone i Vestre Strandgate har tatt inn hele 150 maskiner.

— Jeg tror alle som har forhåndsbestilt, får, sier Eivind Kirkeby, butikksjef i Gamezone.

Han forteller at han på det meste har hatt 220 personer på venteliste, men at en del har trukket seg, antakelig på grunn av at PS3 er såpass kostbar. Den koster 6000 kroner.

Kirkebys butikk holder nattåpent fra midnatt natt til fredag. Dermed kan de mest ivrige spille PS3 hele natten om de vil.

— Vi holder åpent til det ikke er flere folk, sier Kirkeby.

Tror ikke på WoW-tilstander Frank Nesheim, daglig leder i Spaceworld, tror ikke på det store hysteriet rundt lanseringsdagen fredag.

— Jeg tror nok ikke det blir World of Warcraft-tilstander på grunn av den høye prisklassen på PS3. Men i vår spilleverden er PS3 det største som har skjedd noensinne når det gjelder konsoll, sier han.

— Playstation 3 er altså større enn Nintendo Wii?

— Wii er ikke en familiemaskin. Mens Playstation alltid har vært veldig familievennlig, svarer Nesheim.

Butikken har valgt å ikke holde åpent i natt. De har 20 maskiner for åpent salg, mens 10 andre er forhåndsbestilt.

— Jeg tviler på at det står 150 mann i kø i morgen, på grunn av at PS3 koster mange penger. Og tilgangen på denne er veldig mye bedre enn vi har hatt på mange andre ting, sier han.

Populær demo Hos Free Record Shop har de kun seks maskiner i butikken, og to av dem er forhåndsbestilt.

— De som vil sikre seg en, må være tidlig ute, sier Renate Robstad, som er ansatt i butikken.

Likevel har denne butikken noe få andre har - nemlig en demo av PS3. — Den har vært veldig populær. Det virker som om det er stor interesse for PS3, det er noe helt nytt, sier hun.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse av PS3