På Valentinsdagen sang Morten Abel offisielt igang Norgesturneen sin. Etter flere utsolgte konserter på hjemmebane, spiller han og bandet nå i resten av landet.

Godt salg

Det er Stageway som har ansvaret for turneen og de ser ikke mørkt på billettsalget så langt. Det har til nå solgt drøyt 55 prosent av billettene.

— Det er veldig bra, for våren er ikke den letteste tiden å ha en turné på. I de største byene har det vært utsolgt, der er det også en større tradisjon for forhåndssalg. På mindre steder kjøper folk i større grad billettene samme dag, sier Abels mananger Arne Svare i Stageway.

Små steder

Arne Svare regner med at turneen til slutt vil ha solgt mellom 80 og 85 prosent av billettene.

At alle konsertene skal bli utsolgte, mener han er utenkelig slik turneen er lagt opp. Det er vår, det er en omfattende turné og den har en stor produksjon.

Morten Abel er på veien fra slutten av februar til ut mars måned. Han spiller også enkelte ganger på tradisjonelt dårlige konsertdager som tidlige ukerdager.

— Vi spiller også på små steder, der det sjelden blir utsolgt. Likevel tjener vi på å ha konserter, da vi allerede er på veien. Det er derfor ikke så store omkostninger med å la folk spille, sier Svare

Vet hva du får

Morten Abel har opplevd en svikt i platesalget. Så langt har han solgt i underkant av 40.000, ifølge plateselskapet EMI.

Anmeldelsene av konsertene har variert fra femmere til en treer i Dagbladet. Arne Svare tror ikke anmeldelsene har hatt noe å si for salget.

— Hvis du får slakt overalt, betyr det noe. Morten Abel er derimot kjent for å gjøre bra livejobber, du vet hva du får. Hans formidabel katalog gjør at billettsalget ikke stopper bare fordi en enkelt avis ikke likte turnestarten, sier Arne Svare.