KRISTIANSAND: — Trylling er kjempegøy. Det er ikke så mange andre som driver med det, sier Even Sørhaug (13). Sammen med tvillingbroren Espen og kompisen Kenneth Svendsen (14) har han nettopp imponert juryen i TV2s nye storsatsing «Norske talenter».

— Vi begynte å øve inn nummeret i sommer, og synes det gikk veldig bra i dag, sier guttene.

Et kjempetriks

Lørdag fikk de vise tryllekunstene sine på scenen i Agder Teater foran juryen bestående av Thomas Giertsen, Mia Gundersen og Jan Fredrik Karlsen.

I tillegg til de tre dommernes kritiske blikk fulgte drøyt 300 publikummere spent med.

— Et imponerende triks, men dere må jobbe litt mer med hvordan dere forvalter trikset, sa juryformann Giertsen.

— Jeg lot meg engasjere og synes det var et kjempetriks, sa Jan Fredrik Karlsen mens tv-kameraene rullet.

TV2 reiser landet rundt for å jakte på Norges største talenter. Første stopp var Kristiansand i helgen.

Drøyt 70 ulike innslag ble vist, og dømt, i teateret lørdag og søndag. Kun seks-sju av disse går videre i konkurransen. Finalen holdes i mai.

Spiste bananer

Variasjonen i det som ble vist var stor. Flere sang, en spilte munnharpe, to syklet på enhjulssykkel, flere leste egne tekster, noen sjonglerte og andre danset.

Det var til og med en som prøvde å spise flest mulig bananer på tre minutter. Dessverre imponerte ikke Joar Karling Borgli (18) juryen med sine ti bananer på tre små minutter.

— Det er helt klart ubehagelig, men ikke talentfullt. Jeg skulle ønske du hadde spist tre bananer samtidig. Nei, her blir det rett tilbake til dyrehagen, sa Jan Fredrik Karlsen.

Dommerne ble derimot imponert over Dag Ove Pedersen (21).

Gutten fra Grimstad har holdt på med såkalt beatboxing (kunsten å skape rytmer, lydeffekter og musikk kun ved å anvende sin egen kropp, i hovedsak munnen) i fire år.

— Utrolig imponerende å høre på, men du kler deg som en raka fant. Du må kle deg med stil, sa Jan Fredrik Karlsen. Verken han, Mia Gundersen eller Thomas Giertsen var imponert over Pedersens slitte dongeribukser og hettegenser.

Nervøse

  • Det var litt uventet at de klaget på klesstilen min, fastslår Dag Ove i etterkant av opptredenen. Likevel var han godt fornøyd med dommernes tilbakemelding, og på den store responsen fra publikum.

De mer eller mindre nervøse deltakerne holdt til i kjelleren på Agder Teater. Her ventet de spent på å bli kalt ut på scenen. To av de som ventet lenge lørdag var venninnene Maricken Greipsland (13) og Stine Stensager (11) fra Mandal. De skulle synge henholdsvis «My heart will go on» og sangen «Man må holde det man lover» fra Olsenbanden.

— Ventetiden bruker vi til å varme opp og snakke sammen, sier Maricken før hun setter på cd-spilleren og begynner å synge gjennom låten.

PS! I slutten av februar vises programmet fra auditionhelgen i Kristiansand på TV2. Vi har ikke lov til å røpe hvem som gikk videre fra sørlandsbyen.