I 2004 komponerte UiA-professor Jan Gunnar Hoff «Meditatus». Han ble belønnet med Edvard-prisen for stykket året etter. Onsdag ble verket fremført i ny drakt av kor, solister og musikere fra UiA.

Ny form

— Jeg har lagt til en Kyrie 2 i stykket, og så er det første gang det fremføres med strykere, forteller Hoff til Fædrelandsvennen i forkant av konserten.

Jan Gunnar Hoff spilte piano da kor, musikere og solister fra UiA fremførte hans egen komposisjon, "Meditatus". Foto: Eva Myklebust

Er du spent? - Ja, det er klart at jeg er det. Og så er det veldig stas at dette blir fremført i Domkirka.

Onsdag kveld ble det fremført to versjoner av tekstene til messen (Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus & Benedictus og Agnus Dei): Schuberts messe i G-dur og Hoffs Meditatus. Schuberts messe ble skrevet 200 år før Hoffs jazzkomposisjon «Meditatus.

— Dette er et stort prosjekt, og veldig bra for miljøet på UiA. Det er fint når jazzen møter det klassiske, mener Hoff.

«Meditatus» ble opprinnelig skrevet til Bodø Domkor, men har blitt fremført i flere deler av verden. Hoff synes at UiA-studentene har gjort en god jobb med verket hans.

— De har gjort en fantastisk innsats. De har øvd lenge, og det er bra nivå både på koret, musikerne og solistene.

Blanda kor

Under kveldens konsert satt Hoff selv ved pianoet, mens Marianne Sødal Misje dirigerte konserten. UiA-koret består av 70- 75 studenter og ansatte ved universitetet.

Marit Lid Skorstad, Mathias Tvedten og Vegard Arnesen Bakke var tre av solistene onsdag kveld. Foto: Eva Myklebust

— De er alle på forskjellig nivå, men de jobber i samme retning, sa Sødal Misje til Fædrelandsvennen i forkant av konserten.Sødal Misje beskriver «Meditatus» som et nydelig stykke.

— Jeg tror at de som kommer i kveld vil være forandret når de går ut.

- Hvorfor det?

— Fordi vi har noe melde.

Ca 400 mennesker møtte opp for å høre Schuberts messe og «Meditatus» onsdag kveld.