Audun Kleive, som sitter bak trommene i Scheen jazzorkester, har skrevet et nytt, helaftens verk: "Auduns univers". Det er et bestillingsverk fra Scheen jazzorkester, og Kleive begynte å jobbe med det i fjor sommer.

— Hele bandet har blitt til en stor, organisk masse som utgjør et harmonisk trommesett, forteller Kleive om verket som ifølge han selv bærer mer preg av rytmikk og improvisasjon enn jazz.

Nå er Scheen jazzorkesteret på turné med stykket, og onsdag spiller de i Kilden. Kleive mener at orkesteret har blitt godt tatt i mot så langt:

— Det er mye energi på scenen, og jeg mener at dette er noe som publikum kan følge. Det er ikke så sært, men det er kanskje ikke jeg den beste til å bedømme.

Audun Kleive er kjent for sitt samarbeid med blant annet Terje Rypdals Chasers og prosjekter med Arve Henriksen, Jan Bang, og Nils Petter Molvær. Scheen jazzorkester har status som regionalt ensemble for Sørnorsk jazzsenter og er et profesjonelt stort jazzensemble med en kontemporær profil. Arrangering av den nyskrevne musikken for orkesteret skjer i samarbeid med Magne Rutle i Scheen jazzorkester.

Jazzorkesteret startet turneen i Farsund 1. februar, og skal innom til sammen fem byer, før turneen avsluttes i Mandal 9. februar.