Cast

Bendiksbukta kl. 19.00

For det hadde fungert mye bedre om vi fikk enda flere låter fra hans glimrende album, «Problembarn».

Cast, som tilhører Equicez og PassIt-gjengen, har laget mye lurveleven under to tidligere Quartfestivaler. Problembarnet Cast har kuttet ut dop, rus og annet tøys, og blitt en seriøs familiemann med samboer og med en sønn på ti måneder som heter Malcolm. Sangen om Malcolm ble faktisk et av høydepunktene under konserten, akkurat som låten er det på plate.

For å understreke sin edruelighet lempet Cast ølbokser ut til publikum og drakk vann av flaske selv. Hans hiphop-venner som var sammen med ham på scenen, oppførte seg nesten like snilt i et sett som ble for usammenhengende og rotete. De forsøkte å lage fest, og fikk tidvis med seg den yngre delen av publikum på notene. Men noen stor og minneverdig fest ble det aldri.

DJ Nasty fikk noen minutter for seg selv, og Madcon og Philip var andre sentrale gjester. Men det ble for lite Cast og for lite problembarn. Cast selv virket tilbaketrukket og forsiktig. Mannen virket reservert og stod ikke fram som den autoritære og fargerike artisten som man kunne forvente ut fra albumets store tyngde og sterke substans. Litt skuffende, dette!

RUNE SLYNGSTAD