For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.Det skrur seg omkring en søsterkonflikt, dette. To søstre så forskjellige som en blåsende høstdag og en sommerdag du har fri. Forskjellige i lynne. Forskjellige i livsholdning. Forskjellig i sine måter å møte forhold og mennesker på. Især menn.

Den ene er mørk og effektiv, advokat av den travle sorten, med et ryddig forhold til alt, absolutt alt. Den andre er blond, uten utdannelse, uten jobb. Hun takler menn, definitivt, men ikke selve Livet. En dag skjærer de daglige konfliktene mellom dem ut i full krise.

Resultat: Den lettlivede reiser. Uten å etterlate seg noen adresse. Da begynner virkelig problemene. Iblant, ikke så sjelden heller, er denne filmen overtydelig. I struktur, i enkeltscener, i enkeltprestasjoner. Og i løsninger.

Men den har en grunntone av varme og elskverdighet, og det redder den. Samtidig har både mellomlag og nær alle krinkler og kroker en tone en kan bli forledet til å tro er bittersøt. Gransker en den nærmere, finner en ut at den er kun søt. Ikke en vammel søthet, nei, en søthet i nær kontakt med det morsomme og det sjarmerende, først og fremst utmyntet i gode replikker og pussige typer.

Og hele tiden putrer den indre energien: Filmen har hele veien fremdrift, den beveger seg opp og fram, opp og fram. Både Cameron Diaz, Toni Collette («Muriels bryllup») og Shirley MacLaine (som bestemoren) er drevne og stilsikre aktører, og tar du først til deg denne verdenen, føles kvinnetypene og konfliktene reelle nok.

I dine sko

USA 2005

Regi: Curtis Hanson

Skuespillere: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine, Mark Feuerstein