KRISTIANSAND: — Jeg liker faktisk å kjede meg nå. I høst har jeg vært så mye i studio at jeg har blitt helt tom. Jeg har ikke tatt i en gitar i hele desember, røper Thom Hell og kikker ned i halvliteren inne på Paddys.

Andreplata «Every Little Piece» er akkurat ferdig innspilt i Oslo og kommer ut 30.januar. Nå har Thom bevilget seg en nødvendig førjulspause hos foreldrene. Der går mye av tiden med til å se formiddagsprogrammene på TV2, og MacGyver er den store helten.

— MacGyver har blitt en besettelse. Faktisk har det blitt slik at jeg må reise hjem for å se programmet hvis jeg er i byen eller noe, innrømmer han.

Stemte på seg selv

I går ettermiddag droppet musikeren favorittprogrammet. Før Fædrelandsvennen møtte ham hadde han imponerende nok kjøpt årets siste julegave. Del to av gaven til kjæreste og artist, Marte Wulff.

— I fjor var jeg ute på julaften for å handle gaver. Du kan si jeg har lært av det. For noen år siden bommet jeg grovt. Da var julaften på en søndag og jeg var ute lørdag kveld og handlet inn gaver på ti minutter, humrer Thom Hell, artisten som har solgt 4000 av debutalbumet «I Love You» som kom ut i fjor høst.

Faktisk er 29-åringen overrasket over at han er nominert til «Årets Popstjerne 2005» på Sørlandet.

— Jeg føler ikke at jeg har gjort noe dette året. Ikke har jeg solgt så mange plater heller. De andre nominerte er jo i en helt annen liga enn meg alle sammen. Men det er selvsagt både morsomt og hyggelig å bli nominert. Jeg har allerede sørget for å gi meg selv et par stemmer slik at jeg er sikker på at jeg ikke blir glemt, legger han spøkefullt til.

Vil lære seg noter

Da vi røper at han faktisk ligger an til å slå musikerkompisen Erik Faber med god margin, får vi følgende svar:

— Da må jeg bare stemme litt på Erik også. Hehe.

På spørsmål om hva som har vært årets høydepunkt rent musikalsk, blir han derimot stille.

— Jeg husker ikke hva som har skjedd dette året. Det blir så nært. Det er alltid lettere å huske hva man gjorde i fjor. Da får man det mer på avstand, sier Thom.

En halvtime senere kommer han likevel på hva som har vært høydepunktet: Opptredenen på Norwegian Wood i juni.

— Det var så gøy å spille folk inn på festivalområdet. Køen var lang utenfor, men det fylte seg gradvis opp foran scenen. Akkurat da jeg sluttet å spille gikk solen bak en sky, og det begynte å regne, forteller Thom som på forhånd hadde spådd at det ville gå slik fra scenen. Dermed måtte Tom Mc Rae spille i regnvær. Akkurat slik han fortalte navnebroren at han alltid gjorde.

Deltar på «Bylarm»

Hell har mange planer og visjoner for året og årene som kommer.

Først og fremst gleder han seg til å gi ut «Every Little Piece»:

— Jeg håper å selge enda flere plater og spille enda mer for folk.

Dernest har han lyst til å lære seg noter:

— Jeg kan ikke noter, men har lyst til å lære det nå. Årsaken er at jeg vil jobbe mer med strykearrangementer i låtene mine.

Avslutningsvis drømmer han om å bli musikkterapeut når han blir «gammel nok»:

— Jeg prøvde da jeg fylte 20, men ble avslørt på opptaksprøven fordi jeg ikke kunne noter. Vi skulle spille en dansk utgave av «Lisa gikk til skolen»..

Med andre ord. Det ligger mange spennende utfordringer foran artisten fra Kristiansand. Han skal blant annet delta under «Bylarm» i Tromsø 9. til 11.februar. Det blir andre gang han deltar i og med at han var med i Stavanger i fjor også. Denne gangen har han planlagt å ta tog og buss oppover. Turen er beregnet til å ta to dager hver vei.

— Du skjønner jeg er ikke så glad i å fly, så har jeg tid til det tar jeg heller tog. Ja, jeg har vel litt flyskrekk kan du si. Jeg har det, fastslår Thom Hell.