I dag er vi gang med Quart 2004. Uansett om du skal på årets Quart eller ikke, kan du trygt investere i årets offisielle Quartsamler på sytten låter med sytten ulike artister. Festivalens varemerke med å hente inn interessante artister som står i vannskorpa til et gjennombrudd, står fortsatt ved lag. Jeg tror norske We kommer til å bli svære. De åpner albumet med en kanonlåt som blir å finne på deres kommende høstalbum.

Det er også grunn til å ha store forventninger til Thom Hell. Hans popsnekkeri blir bare bedre og bedre. «Mourning sun» er så fengende og fett produsert at du ikke har mulighet til å fortrenge den om du først får hørt den.

Dirty Oppland-ræpperne OnklP og Jaa9 har album på gang. Låten «La det gå» er en festlig forsmak som suger og ruler. Tungtvann er vi mer vant til er gode. Her er de med sin nye single, «Plan B».

Franz Ferdinand, The Shins, The Darkness og Danko Jones er blant de internasjonale navnene på Quart-04-samleren. På et album med nesten bare spennende artister med knall-låter.

Rune Slyngstad