Fjortis-faktoren var høy, som på en turnfestival på idrettsplassen i går kveld. Men også kidsa som tidligere hadde fått med seg navn som Roots Manuva og Cee-Lo, samt etterlevningene fra Slipknot-konserten, sørget for å fylle plassen helt. Og Black Eyed Peas leverte så godt at hiphopens fire elementer kommer til å stå som et kredo for nærmest samtlige av tilskuerne i lang tid fremover.

Will.I.Am, Apl de Ap og Taboo er allerede kjent fra utgivelser som «Behind the Front» og «Bridging the Gap». Den nykomne sangerinnen Fergie ser aller mest ut som eye candy som kun er til stede for syns skyld, med 360-graders roterende rumpe og en skummelt stram mage. Men under over alle under! Hun holder stand mot gutta i en freestyle-konkurranse (med et imponerende scat-nummer), og synger siden Will.I.Am i senk.

Det er også lett å se at guttene opprinnelig var et breakdancer-crew. Selv løpingen over scenen ser elegant koreografert ut. Og når de først starter å breake, skulle man ønske at flere hiphoppere sverget mer til å holde dette elementet i hevd. Gruppa er oppstaset som alltid, og hadde med seg et backingband bestående av fire mann på gitar, blåsere, keyboards og trommer. Det er ikke til å undres over at de holdt publikum i sin hule hånd i løpet av den drøye timen konserten varte. Låtene fra «Elephunk» viste seg å få en helt annen verdi når de først pøses ut med en enorm energi fra fire showmennesker av høyeste kaliber.

Det finnes ikke noe bedre ord for dette enn elefantastisk!

Walter N. Wehus

Black Eyed Peas

Idrettsplassen

kl 22.30