STAVANGER: Plateselskapet EMI hadde ikke gode tall for 2005. Artistene som har gitt ut plater i år, som Ralph Myerz and The Jack Herren Band fra Bergen, har heller ikke solgt ekstremt mye. Men mandag 27.november er det klart for popkongen Morten Abels «Some of us will make it», og der har EMI klare planer.

— 80.000 plater er salgsmålet, sier Sara Wegge hos EMI.

En salgsvinner som Morten Abel er godt nytt for platebutikkene. Det er ikke bare i Stavanger og Sandnes butikkene regner med at Abel vil selge.

— Det er alltid spennende når Morten Abel kommer med ny plate. Det er en mann det er stor interesse rundt. Han selger bra i alle aldersgrupper, både til de som er i 20-årene og blant de godt voksne, sier butikksjef Øyvind Åsebø hos Platekompaniet i Bergen Storsenter.

Konkurranse

Åsebø har tro på at Abel kan selge godt, men tror han vil få sterk konkurranse.

— Han må nok kjempe mot Bjørn Eidsvåg, Vamp og Sissel Kyrkjebø, tror Øyvind Åsebø.

Singelen «Big Brother» slippes i dag, men har allerede vært spilt mye på radio siden slutten av oktober.

Morten Abel legger i disse dager siste hånd på sin første video fra plata. Plateselskapet håper den er ferdig om ikke lenge.

De som vil se Abel live, trenger ikke vente så altfor lenge. Han vil legge ut på turné i etterkant av plateslippet, ifølge hjemmesiden blir det i januar. Ingen datoer er klare så langt.