— Denne saken har og har hatt en betydelig offentlig interesse, derfor anser retten det riktig å tillate begrenset filming under saken, sa dommerfullmektig og rettens administrataor Beate Storesund.

Det blir bare anledning til å filme under aktors og forsvarets prosedyre. Retten frykter at filming under forklaringene og vitneforklaringene vil påvirke de som skal forklare seg.

I så å si alle rettssaker er det forbudt å ta bilder og film før og under rettssaken. Man kan ta bilder av de tiltalte dersom de er enige i det.

Årsaken til at retten åpnet for filming er at et filmselskap skal lage dokumentarfilm om rettssaken.

Ti minutter for seint, først klokken 0940 ankom paret. Tommy Hol Ellingsen med spann og spade som fra barnehagen sammen med Johanson. Begge med bekledning som Kristiansand tingrett knapt har sett maken til.

De tre guttene fra Cumshots var på plass i god tid før saken begynte.

Et 20-talls journalister og fotografer fra både lokale og nasjonale medier er tilstede, for å dekke den største skandalen - mediemessig - i Quartfestivalens historie. Historien om aksjonen for regnskogen ble omtalt over store deler av den vestlige verden, blant annet USA og Australia.