— Dette er kjempesynd og vi er fryktelig lei oss, sier Frøydis Emilie Lind, administrativ leder for De 35. internasjonale kirkespill i Kristiansand.

Konsertversjonen av Peer Gynt-forestillingen fra Gålå i Gudbrandsdalen, var et av de sentrale elementene i årets festspill. Både Kristiansand symfoniorkester, domkoret og flere av skuespillerne fra originaloppsetningen skulle delta. Men rundt midnatt natt til mandag fikk Lind beskjed om at 51 musikere i KSO tas ut i streik, og da var det ingen vei tilbake.

— Vi har avlyst forestillingene i Arendal onsdag og i Kristiansand torsdag og fredag, sier Lind.

Alle hotell- og flybilletter er avbestilt, og hele apparatet er varslet. Dermed kan det ikke bli noe av forestillingene selv om streiken skulle bli avblåst i løpet av dagen.

De som har kjøpt billetter i Arendal, får dem refundert i Arendal kulturhus, de som har kjøpt i Kristiansand kan enten veksle inn billettene i to andre valgfrie forestillinger på Domkirken, eller få pengene refundert.

Ellen Fjørtoft, tillitsvalgt i Kristiansand Symfoniorkester, sier til Fædrelandsvennen at hvis streiken blir langvarig, kan den ramme blåseensemblets deltakelse i Dyreparkfestivalen. Videre skal kammerorkesteret ha konserter sammen med Ivar Bøksle på Bragdøya i slutten av juni.

Fra før har Norsk Musikerforbund tatt ut Bergen Symfoniorkester i streik, i tillegg til fire sangsolister ved Den Norske Opera og om lag 30 stykker i Nasjonalballetten.