USA: – Jeg dro hjem og så at barna var der, og snakket litt med dem. Og så var det litt... røft den morgenen. Jeg jagde det vekk med noen kalde noen, sier Gibson til TV-kanalen ABC News «Good Morning America».

I et todelt intervju snakker han ut om den vanskelige tiden etter at han ble stoppet 28. juli for å ha kjørt for fort. Han har unnskyldt seg for de stygge kommentarene om jøder som han kom med, hevder han hadde for mye å gjøre og var under press – og at ”det er ikke slik jeg er.

Samtidig var han klar nok til å frykte et stygt arrestbilde av seg selv i avisene, så han gredde seg med våt finger i håret. – Forfengeligheten seiret, forklarer han.

Det var ikke første gangen at han ble tatt for fyllekjøring, og familien hans har sett hans alkoholproblemer svinge. Men denne gangen ble det ekstra tøft, med nyhetsoppslagene om hans rasistiske utsagn på toppen av drikkingen.

– Årene går, og du gjør det bra. Så plutselig, på et øyeblikk, på impuls, skyver noen et glass Mescal foran nesa di. (...) Den brenner på veien ned gjennom strupen din, og du tenker «hvorfor gjorde jeg dette? Jeg kan ikke ta tannpastaen tilbake i tuben igjen», sier Gibson i intervjuet.

Han vet ikke hvorfor han tidvis mister kontrollen fullstendig når han drikker, men sier han har vært sint hele livet. Gibson prøver å låse det vekk et sted «baki der», men at han kan bli virkelig sint – og «drepe» døde gjenstander.

– Du skulle sett meg med brødristeren om morgenen, sier ustyrlige Gibson, som tror at den offentlige ydmykelsen var det som skulle til for at han skal klare å hanke seg inn igjen. Det vil nok kona Robyn, som han har vært gift med i 26 år og har sju barn med, sette pris på.