KRISTIANSAND: Etter tre sesonger med skandinaviske «Top Model» har Norge stukket av med seieren to ganger. Da het vinnerne Kine Bakke og Frøydis Elvenes og kom fra henholdsvis Bergen og Narvik. Ingen fra vår landsdel har utmerket seg i konkurransen så langt. Nå har vi sjansen igjen.

Tre sørlendinger

Blant de 29 modellene som er plukket ut i år, finner vi tre sørlandsjenter: Tina Sandie Mortensen (16) fra Kristiansand, Eva Laading (22) fra Flekkerøy og Marie Salthaug (18) fra Mandal. To blondiner og en eksotisk skjønnhet.

Modelltrening

I hele sommer har TV3 jaktet på nye modellspirer. Mandag denne uken møttes de 29 utvalgte til modelltrening på Grand Hotel i Oslo. I dag skal jentene gjennom en ny runde foran juryen som til slutt bestemmer hvem som blir årets 12 finalister.

Endret konseptet

Som tidligere er det eks-miss Kathrine Sørland som leder programmet. Nytt av året er det imidlertid at man lager en helnorsk versjon istedenfor å slå serien sammen med den danske og svenske konkurransen. Denne gang er det ikke Skandinavias, men Norges neste supermodell, som skal finnes.

Høye seertall

Da forrige sesong av «Top Model» hadde finale i vår var det hele 141.000 som fulgte sendingen. Snittet for sesongen lå på121.000 seere. Det er svært gode tall i TV3-sammenheng, sier pressekontakt for «Top Model», Ida Linchausen.