HARESTUA: — Hove-festivalen er det mest spennende prosjektet jeg noen gang har jobbet med. Det er en stor og tidkrevende jobb som jeg ønsker å prioritere. Men det er ikke derfor jeg trekker meg fra Alarm - det hadde jeg gjort uansett, sier daglig leder for Hove-festivalen Svein Bjørne til fvn.no torsdag kveld.

– Etter å ha slåss for, og levd med prisen i seks år, har jeg kommet til at den har godt av nytt blod i rollen som daglig leder. Selv om prisen utvilsomt har funnet sin rolle, og konseptet er en suksess, så er det alltid nyttig med nye, friske og ungdommelige impulser. Det fortjener Alarmprisens videre liv, uttaler Bjørge i en pressemelding.

— Denne avgjørelsen betyr at jeg får mer tid til Hovefestivalen, og det kommer godt med, sier Hove-sjefen til fvn.no.

Styret i Stiftelsen Alarm leter nå etter en etterfølger til Bjørge. Styret beklager at han trekker seg, men har full forståelse og respekt for hans avgjørelse, heter det i en pressemelding fra Alarmprisen.

Styret arbeider med planene for Alarmprisen 2007 og opplyser at det vil komme noen endringer i musikkprisen fra neste år som vil bli annonsert på et senere tidspunkt.