KRISTIANSAND: — Vi har valgt å ikke fronte dette så mye for ikke å forstyrre prosessen rundt Hans Johnsenbygget. Vi har ikke noe ønske om å torpedere prosessen rundt rytmisk scene i sentrum. Samtidig må vi minne om alternativene som vil komme hos oss, sier brukerkoordinator Gunnar Grimstad i det nye kulturhuset Kilden.

Nå som planene om rytmisk scene på Hans Johnsenbygget er skrinlagt for godt, synes Grimstad det er på tide å poengtere et faktum som hittil ikke har vært så godt kjent.

— Når Kilden står klar i 2011 vil vi ha flere saler som kan brukes til rytmisk musikk. Flerbrukssalen er nok den mest egnede, sier han.

Med stående publikum kan 400 mennesker få plass i en sal som skal inneholde det ypperste av lyd- og lysteknisk utstyr. Dette er tilstrekkelig kapasitet til å kunne ta det meste av rocketurneene som reiser forbi. Også Quartfestivalen inviteres til å bruke Kildens mange saler. Det er åpent for eksterne arrangører og organisasjoner å slippe til i flerbrukssalen med egne tekniske ansvarlige. Dette gjelder også teatersalen som kan brukes til enda større konserter.

— Her vil til sammen 1000 mennesker få plass med ståplassene på galleriet, sier Grimstad. I dag skal han avvikle et informasjonsmøte med representanter for Rock City om mulighetene som vil åpne seg i Kilden.

— Vi må få dette huset til å svive og gå året rundt, og faktisk vil 60-70 prosent av arrangementene her være ikke-akustiske, sier Grimstad.