ARENDAL: De svenske rockerne har tildigere spilt på Quartfestivalen i 1998 og 2002. Nå kommer de nok en gang tilbake til Sørlandet, denne gangen i regi av Canal Street.

— Dette er et kupp. Vi fikk en forespørsel fra deres norske agenter om vi kunne kjøre en konsert. Det var vanskelig å si nei, flirer daglig leder i Canal Street, Hans Birger Nilsen, til fvn.no.

Måtte velge

Bandet var egentlig aktuelle for å spille på festivalen neste sommer, men da det i stedet ble snakk om en miniturné i Norge i januar, var ikke festivalledelsen vanskelige å vende.

— De skulle sette en reiserute for turneen. Vi måtte velge, sier Nilsen.

Foruten Arendal, står Ås, Stavanger og Bergen på Kents turnéplan for januar. Svenskene entrer scenen i Arendal kulturhus 24. januar, før de fortsetter vestover, og deretter til Finland og Sverige.

Kent, som trolig er et av Nordens mest populære rockeband, har gitt ut sju studioalbum. Deres siste skive «Tillbaka till samtiden» kom ut i oktober, og har allerede passert trippel platina i hjemlandet. Denne uken holder bandet tre konserter på Sentrum Scene i Oslo, noe som har resultert i solid uttelling på terningbørsen.

Utvider sesongen

Kulturhuset i Arendal har plass til 1300 publikummere. Arrangøren tror på fullt hus.

— Vi har fått mange positive tilbakemeldinger allerede. Jeg håper dette er noe som interesserer folk i Kristiansand også, sier Nilsen.

Klarer Canal Street å trekke til seg publikummere fra resten av landsdelen, kan det få ringvirkninger for selve festivalen i juli. For med Kent-bookingen er festivalledelsen i Arendal på god vei til å gjøre det Quartledelsen snakker om. Nemlig å få andre bein å stå på utenom festivalsesongen.

I november arrangerte Canal Street konsert med Kim Larsen, og en drøy måned etter Kent-konserten entrer Åge Aleksandersen og Mikael Wiehe scenen i Arendal.

— Vi ser for oss tre store konserter i vår- og høstsesongen. Vi har et behov for å ha flere bein å stå på økonomisk. Festivalen er veldig værutsatt, så når vi har flere konserter hele året sprer vi risikoen. Samtidig synes vi det er moro å skaffe slike artister til Sørlandet, sier den daglige lederen, som råder Quartledelsen til å følge Canal Streets eksempel.

— Man oppnår to ting. Man bidrar til et levende kulturliv utenom sesongen, og opprettholder interessen for konserter og arrangøren, sier han.

Salget starter mandag

Selv om Arendal for tiden markerer seg sterkt på musikkfronten med Hovefestivalen, Canal Street og flere store konserter, føler ikke Hans Birger Nilsen at de er i ferd med å ta innersvingen på Kristiansand.

— Det er ikke noe mål for oss. Jeg tror på et levende kulturliv på begge steder. Vi får heller dra nytte av hverandre, sier han.

Med seg som oppvarmingsband har Kent enmannsshowet Familjen, som også spiller på Hovefestivalen neste sommer. Billettsalget til konserten på Arendal kulturhus starter mandag.

— Vi regner med stor pågang, sier Nilsen.