— Jeg fikk vite for en time siden at vi skal spille på Quartfestivalen. Det er helt utrolig, sier en entusiastisk Gustav Lorentzen på telefonen til Fvn.no sent fredag kveld.

Han og makker i Knutsen og Ludvigsen, Øystein Dolmen, vil stå på scenen på Idrettsplassen klokken 19.00 på fredag. De skal opptre sammen med bandet sitt Motorpsykkel.

Bandet består av trommis fra DumDum Boys, Sola Jonsen, Ulf Risnes, kjent fra Tre små kinesere, Truls Waagø fra Trondheim symfoniorkester og studiomusiker Ronny Wikmark.

Lorentzen gleder seg til å spille på quartfestivalen. Han setter pris på at folk fortsatt vil høre Knutsen & Ludvigsen over 20 år etter de sluttet.

— Det er ikke mange som får oppleve det samme som oss. Vi er heldige, sier han.

Gamle favoritter

Han forteller at de er de gode, gamle sangene til Knutsen & Ludvigsen du kan få med deg på Quartfestivalen på fredag.

— Dette er ikke noe comeback. Vi gjør det for å gjennoppleve de gode musikkøyeblikkene sammen med publikum.

Lorentzen har ikke full oversikt over hvilke sanger de skal spille, men noen vet han de ikke kommer utenom.

— Det er en del favoritter som vi vet publikum vil ha, blant annet "Dum og deilig", "Hallo, Hallo" og " Kanskje kommer komgen" .

Det er altså stor sannsynlighet for at det blir allsang blant de fremmøtte under konserten.

- Elsker festivalpublikum i gjørme

Lorentzen liker å spille på festivaler. I fjor spilte Knutsen og Ludvigsen på Øyafestivalen i Oslo, og i sommer blir det flere festivaler.

— Grunnen til at det passet for oss å komme på Quart er at vi skal spille på Kongsberg Jazzfestival dagen før, sier Lorentzen.

At værutsiktene for Quartfestivalen ikke er de beste, bekymrer han ikke.

— Jeg elsker festivalpublikum i gjørme. De kommer for å høre på musikken, og setter ekstra pris på det vi gjør på scenen, sier han.

Mange studentfans

Han tror det vil komme folk i alle aldre på konserten deres.

— Det kommer nok noen på vår egen alder, men jeg tror de fleste vil være i alderen 16-20. Han forteller at Knutsen og Ludvigsen har mange fans blant studentene rundt om i landet. Platene deres blir spilt på mangt et vorspiel.

— Vi har til og med fans som ikke var født da vi la opp. De kan alle sangene våre, og synger med på konsertene. Det er litt spesielt, men vi er utrolig glade for det.

Quartfestivalens har lenge hatt huller i programmet til fredag 6. juli. Festivalen er tydelig fornøyde med at Knutsen og Ludvigsen fyller et av disse hullene. På Quarts hjemmeside kan du finne dette sitatet:

— Vi på Quart er alt fra 15, 20, 30, 40 og 50 år gamle. Vi elsker Knutsen og Ludvigsen. Sånn er det bare. Og sånn er det gjerne med dere også.