Roskilde gir den ultimate festivalopplevelsen. Quart er skjønnhet og komfort. Hvordan er Hoves image? Å diskutere hvilken av de tre midtsommerfestivalene som har det beste musikalske programmet i år, er ingen vits.

Festivalfølelsen Men det skal mer til for den unike festivalopplevelsen enn bra musikk.

Været er for eksempel viktig, men det kan ingen gjøre noe med. Allerede første dagen viste det seg at Quarts legendariske værkarma ikke var direkte relatert til den gamle festivalsjef Toffen Gunnufsen, som nå er bookingsjef på Hove.

Klart regnet legger en demper på alt, alle festivaler er planlagt og tilrettelagt med håp om godvær. Men heldigvis har ikke Hove det samme gjørmepotensialet som på Roskilde — i hvert fall ikke på festivalområdet. Her er mye asfalt og solid gressmatte. Men i festivalcampen og på parkeringsplassen derimot...

Roskilde i miniatyr Vi som tjuvstartet og inntok Hove allerede den solfylte mandagen, opplevde et festivalområde minst like nydelig og idyllisk som Quart. Ingenting er som en vakker sørlandssommer, og på Hove får du både ekte strand og sjø i tillegg til det frodige festivalområdet.

Herlig er det også å være på et festivalområde med campingen på stedet, slik at det dannes et eget lite samfunn i dagene festivalen varer. Det er som et Roskilde i miniatyr, der avstandene er mindre og veskekontrollene færre.

Scenene fungerer

Alle de tre scenene på Hove fungerte bra. Hove(d)scenen har klart kapasitet til flere publikummere (men så er det dette med transport og overnatting da), Teltscenen var stilig med tregolv - et herlig sted å være når det regner, og blir en bra klubb på nattestid. Amfiscenen er den nye Bendiksbukta med sin skråning.

Hovefestivalen har egentlig tatt beste fra Roskilde og Quart og skapt en fantastisk ny festival med både skikkelig festivalstemning, naturskjønne omgivelser og stor grad av komfort.

For dem som ikke bor på festivalområdet, er det lagt opp til båt- og busskyss til byen. Ikke så lange turen utenom rushet, og mange velger tydeligvis å dra til byen på dagtid. Men i rushet, særlig om kvelden etter hovedattraksjonen, korker det seg skikkelig - naturlig nok. Men også dette kan gjøres bedre med enkle grep.

Bra totalopplevelse Men ingenting slår beliggenheten til Quartfestivalen - omtrent midt i Kristiansand sentrum. Og ingenting slår den vanvittige lykkefølelsen du får på Roskildes gigantiske Orange scene, med plass til rundt 75.000, og der både sikt- og lydforhold alltid er optimale.

Fortsatt mangler Hove sin «ingenting slår». Men for totalopplevelsen er de allerede nummer én.