En hel spillverden ble sittende med haka nede på brystkassa i natt da meldingen om at Grand Theft Auto IV vil bli utsatt fram til tidligste april 2008, melder kotaku.com.

Opprinnelig var oktober spikret som lanseringsdato fra både Rockstar og Take-Two sin side, men beslutningen om å utsette lanseringen ble tatt da det ble klart at flere tekniske løsninger fortsatt ikke var på plass.

— Vi er selv svært skuffet over å måtte utsette en lanseringsdato som vi hadde spikret, sier Take-Two sjefen Ben Feder i en pressemelding.

— Utsettelsen er faktisk nødvendig for å få tid nok til å kvalitetssikre spillet. Noe vi faktisk skylder våre mange fans.

Noen ny lanseringsdato vil hverken Take-Two eller Rockstar Games ut med, men 2. kvartal av finansåret 2008 ( som starter i April neste år) er et nytt mål.

Så det var det. Høstens desidert største spillansering er ikke lengre en realitet. Nå er det bare å krysse fingrene for at hverken Halo 3, Half-Life 2: Episode 2 eller noen av de mange andre trippel-A titlene også blir utsatt.