BERLIN: — Tonen var der med en gang da jeg sa at jeg het Jan. Han begynte å le, så presenterte han seg som Yang. Du kan være sikker på at han husker meg, ler Jan Kenneth Transeth.

Piratmarkedet

Direktøren for kristiansandsplateselskapet Karmakozmetix Records møtte onsdag lederen for Kinas største rock- og metallmagasin Painkiller i Berlin. (Sjekk www.painkillermag.com.) Kineseren driver også tungt med konsertbooking. Derfor kommer Transeth til å jobbe for å beholde kontakten med ham i etterkant av Popkomm-messa.

— Han sa at dersom du skal inn på det kinesiske markedet må du gjøre det nå. Det er i ferd med å eksplodere, og han oppfordret meg til og med til å komme inn på piratmarkedet der borte, sier Transeth, som prøver å selge bandene Evan Seleven, Transit og Stille Opprør på Popkomm-messa i Berlin.

Også Cathrine Sørensen og Philip Moe har vært med på den 20 personer sterke kristiansandsdelegasjonen som denne uken har besøkt en av Europas to største bransjemesser for musikk og underholdning. Turen har vært i regi av Sørlandets Kunnskapspark, og blant 15.000 delegater har det vært en utfordring å bli sett.

— Jeg fikk gjennomført alle de tre møtene med store selskaper som jeg hadde avtalt, og er veldig fornøyd, sier Philip Moe som har operert sammen med Tom Hugo Hermansen, også han fra Kristiansand.

Forhandlinger

De to har først og fremst forsøkt å selge seg inn som låtskrivere for store forleggere, og responsen har vært lovende.

— Det virker som tyskere er ekstra velvillige til det som er skandinavisk. De kommende ukene blir det forhandlinger fram og tilbake med dem vi har møtt, så det er for tidlig å si ennå hva som kommer ut av dette, sier Moe.

— Jeg merker at jeg burde satt opp flere møter i forkant, sier Cathrine Sørensen som er manager for kristiansandsbandet Davy Jones' Locker.

Hun har møtt flere positivt innstilte platebransjefolk, og har fått delt ut det aller meste av sine medbrakte 200 demoer fra bandet.

— Jeg har snakket med folk fra Sverige og England blant annet, og det er flere som allerede har hørt om bandet. Og de som har hørt på demoen gir gode tilbakemeldinger, sier Sørensen som ser på oppholdet som god læring.

— Han kineseren var gira på å få band til Kina, sier Transeth engasjert.

Spiller Evan Seleven i Beijing til neste år?