Sondre Lerche kan stå foran et internasjonalt gjennombrudd når filmen Dan in Real Life har premiere i USA i oktober. 25-åringen fra Bergen har i alt bidratt med 13 nye låter til filmen, hvor Juliette Binoche (Chocolat) og Steve Carell (The Office) har hovedrollene.

Hodejaget

Det amerikanske nettstedet Daily Trojan har søndag et intervju med den norske artisten, hvor han forteller om hvordan samarbeidet med regissør Peter Hedges kom i gang.

— Hele prosjektet har vært en overraskelse. Jeg har aldri før skrevet musikk for film, og nå har jeg fått muligheten med denne storproduksjonen. Det er utrolig kult, sier Lerche.

Regissør Hedges falt for Lerches musikk etter at plata Faces Down ble sluppet i USA i 2002, og valgte han ut blant 500 aktuelle artister til å lage filmens soundtrack.

— Musikken hans er tidløs og full av dybde, derfor kom jeg stadig tilbake til han når jeg hørte gjennom artistene, sier Hedges til Daily Trojan.

Spilte sanger for Binoche

Hedges ønsket også å ha Lerche med på hele produksjonen, slik at han skulle få et nærest mulig forhold til karakterene og handlingen. Dermed tok han med artisten på auditions, fikk han til å snakke med skuespillerne ansikt til ansikt og inviterte han med til huset hvor filmen ble spilt inn.

Dette gav Lerche en helt spesiell innsikt i hva filmen dreier seg om.

— Alle disse tingene hjalp meg med å relatere meg til filmen i skriveprosessen. Det var utrolig inspirerende for meg, ikke bare som musiker. Å få sjansen til å sitte ned og spille en låt sammen med Juliette Binoche og å møte Steve Carell var fantastisk, sier Lerche.

Ny plate på gang

Dermed ble 13 akustiske låter produsert til soundtracket om Dan in Real Life. Artisten selv føler de gir uttrykk for den håndlagde lyden karakterene i filmen representerer.

25 år gamle Lerche hviler ikke på laurbærene om dagen. Etter flere store USA-turneer og til nå fire albumutgivelser, er han igjen i gang med innspillingen av en ny plate.