Amerikanerne i Queens of the Stone Age gjorde en glitrende konsert i pøsregnet på Hovefestivalen i Arendal i juni i år. Nå har bandet igjen bestemt seg for å vende nesa nordover fra solfylte California for å besøke sine hengivne norske fans.

Tirsdag 28. februar stiller steinaldermennene på scenen i Oslo Spektrum, melder arrangørene i Gunnar Eide Concerts i en pressemelding onsdag.

Norgesvenner

Da QOTSA spilte på Hove i sommer, skrøt de hemningsløst av sine norske fans, og tidligere har de hatt med seg de norske rockekongene i Turboneger som oppvarmere på turné. Nå viser de igjen sin norgesvennlige side.

Vokalist i QOTSA, Josh Homme, som er drivkraften bak bandet, avslørte også under årets Hovefestival at navnet hans, Homme, stammer fra Setesdalen! Så det gode forholdet til Norge kan til og med ha med slektsskap å gjøre.

Bandet fikk sitt gjennombrudd i 2002 med platen ”Songs for the Deaf” og hitsingelen ”No One Knows”. De ubestridte kongene av calefornisk ørkenrock har høstet gode kritikker for sin siste plate ”Era Vulgaris” som kom ut tidligere i år.

Kjente medlemmer

QOTSA er et myteomspunnet band med en imponerende back-katalog, og publikum kan se frem til en tett konsert fra et band som er tungvektere innen sin genre. Flere kjente medlemmer har vært innom bandet opp gjennom årene. Blant annet . Både Matt Cameron (Soundgarden, Pearl Jam), John McBain (Monster Magnet), Nick Oliveri, Mike Johnson (Dinosour Jr.), og ikke minst Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) har vært involvert.

Nå består de av nevnte Josh Homme, gitarist Troy Van der Leeuwen og trommis Joey Castillo.