KRISTIANSAND: Styreleder Knudsen stiller seg positiv til ordfører Skislands utspill angående et samarbeid med Hove.

— Min umiddelbare reaksjon er at Skisland er en ordfører jeg liker godt. Han har vært en nytenkende og uortodoks ordfører, som har satt sitt preg på byen.

— Det er mange områder det ville vært helt naturlig å samarbeide om, men vi har ikke diskutert noen sammenslåing, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen, før han legger til:

— Vi har fått en masse innspill angående det samme som ordføreren foreslår.

Hva slags samarbeid kunne vært naturlig?

— Begge festivalene har behov for mye av det samme. Et samarbeid i forhold til infrastruktur som for eksempel gjerder og toaletter kunne vært interessant, sier Knudsen.

- To ulike formål

Knudsen fremhever at Hove og Quart styres på forskjellige måter, og har to ulike formål.

— Vi er to forskjellige typer organisasjoner, de er et aksjeselskap mens vi er en stiftelse. Jeg vet ikke noe om Hoves motiver, men de er tross alt et AS, mens vi er en stiftelse som ikke har som mål å tjene penger.

Skisland mener en sammenslåing kan løse problemer med profil og målgruppe?

— Nå er vi midt i arbeidet med å bestemme hva Quart skal være i fremtiden, så jeg ønsker ikke å gå inn på akkurat den problemstillingen nå. Men det er klart, verken Hove eller Quart er tjent med å konkurrere med hverandre. En klar profil fra begge aktører kan redusere konkurransen og prisen på artister.

Hove også positive

Daglig leder i Hovefestivalen, Morten Sandberg, stiller seg heller ikke negativ til et samarbeid.

— Dette kom ganske overraskende på oss, men i utgangspunktet stiller vi oss positive til å samarbeide innenfor en rekke områder. Vi har allerede et samarbeid når det gjelder miljø og logistikk med flere andre norske festivaler. Det finnes en rekke ting som ikke er konkurransefaktorer, og som det vil være lett å samarbeide om.

Sandberg tror likevel det er lite sannsynlig å foreta en komplett sammenslåing av festivalene.

— Det vil nok by på en del praktiske problemer. Vi er to forskjellige festivaler, og en sammenslåing vil være ganske komplisert.

Skauge: - Festivalene må bestemme profilen hver for seg

Quarts musikksjef Jørgen Skauge er også enig i at et samarbeid kunne være naturlig.

— Et samarbeid om infrastruktur er noe som burde være aktuelt for flere norske festivaler.

Han avviser samtidig at det vil være aktuelt å samarbeide om festivalenenes musikalske profil.

— På samme måte som Hove må finne sin profil og målgruppe, må Quart gjøre en selvstendig vurdering av hva vi ønsker å være, sier Skauge.

Quart-festivalen er nå i full gang med evalueringen etter årets festival, som slet voldsomt med dårlig publikumsopplslutning. Det ble derfor tvingende nødvendig å foreta en grundig evaluering, i håp om å unngå en gjentagelse til neste år.

— Quart kommer nok trolig alltid til å være en rockefestival. Utover det så har vi ikke bestemt hva, eller for hvem Quart skal være i fremtiden. Det er mulig at vi vil satse hardere på et publikum som er litt eldre, det vil si rundt 20+, sier Skauge.