KRISTIANSAND: — Bandene som er valgt ut er plukket ut på grunn av hva de har har gjort før, hva de gjør nå og hvilke planer de har framover. Bandene har nylig fått radiotid, sluppet plater og/eller solgt ut konserter. Musikken har blitt vurdert etter kvalitet og potensiale til å vinne hele finalen i Oslo, uttaler Zoom-arrangør for Kristiansand, Espen L. Mentzoni.

De åtte som er valgt ut er:

Daniel Funk

Lovende singer/songwriter fra Kristiansand med en stemme med særpreg. Har aner fra Tyskland, Spania og Marokko, noe som gjenspeiles i hans melodiøse fingerspill og tunge, bluesinspirerte riff. Har spilt over 25 konserter i Norge det siste året og delte nylig scene med I Was A King og Robert Hitchcock under NewTrash på På Hjørnet.

Wango

Alternativt rockeband fra Arendal som spiller drivende og dynamisk rock med eksperimentelle elementer fra indie, jazz, prog og pop. Bandet har holdt sammen i seks år, og het tidligere Putrid. I senere tid har de blant annet varmet opp for Donkeyboy på Arendal kulturhus, delt scene med bl a Kaizers Orchestra og Jarle Bernhoft etter å ha bli kåret til ” årets talenter” på Canal Street. Wango var også et av bandene som spilte med Kristiansand Symfoniorkester på Agder Teater tidligere i år.

Captain Radio

Bjørn Martin Kristiansen, Nils Martin Haugfos, Anders Nilsen og Kjetil Grundetjern utgjør bandet som har skapt superhelten og musikkfenomenet Captain Radio. Dette er, ifølge bandet selv, spacerock som utføres med klassiske rockegitarer, rusten vokal, en bitteliten dose country og et lass med følsomhet. I september utga de plata “On your left, earth”, spilt inn på Odderøya.

The Fect

The Fect består av Kjetil Hansen Rynning, Bård Berg, Erlend Henriksen, Thomas Vigebo, Eivind Hegen og Ørjan Madsen. De er et relativt ferskt band som fant sammen på Vågsbygd videregående skole i 2010. I begynnelsen av 2011 var de likevel allerede i full gang med konsertplanlegging og studioinnspilling av EP. The Fect spiller ifølge dem selv “en hardkneika supermix av forskellige sjangre”, og har i 2011 gjort seg bemerket med egenhyllesten "Pytagorasshøl".

Evan Seleven

Bandet består av Magnar Lofthus, Nils Olav Drivdal og Henrik Johannessen og har base i Kristiansand. I sommer har Evan Seleven spilt inn sin andre studiofullengder som heter The Taste of Waste. Plata ventes utgitt i løpet av vinteren 2011/2012. Bandet spiller pop-punkrock med fengende melodier, kjapp riffing og groove, og er ifølge seg selv et ensemble som lever for å stå på scenen og en energibombe av de få. Evan Seleven har blant annet spilt på SXSW (TX, USA), Icelandic Airwaves (Island), Hovefesitivalen (Norge), Quartfestivalen (Norge), POP-Komm (Berlin) og Arvikafestivalen (Sverige), samt turnert i Tyskland og i Norge.

Manishta

Kvartett bestående av Jonas Træen, Jostein Eikeland, Simon Sangolt, Daniel Bergan og Daniel Hinderaker fra Kristiansand. Bandet har holdt sammen, først som en trio, siden 2007 og har blant annet spilt inn EPén “Can´t Resist” i Dreamlab Studio i Stavanger i vår. Målet for Manishta er å skape noe fengende og unikt, og de blander sjangre som funk og electronica inn sin musikk.

Mads With

With kommer opprinnelig fra Jessheim, men er bosatt i Kristiansand. Han lager musikk med muntre toner, engasjerte tekster og mye sjarm akkompagner av banjo, pedal-steel, piano, bass og trommer. I 2009/2010 turnerte han landet rundt med et elektronisk jazzband, men valgte på nyåret 2011 å starte produksjonen av nye låter hvor han blander sjangrene folk og country. With er en musiker som provoseres, engasjeres og inspireres av tingene som skjer rundt han, og det er blant annet mye politisk kraft i hans nyeste materiale.

Pål Rake

Musiker bosatt i Kristiansand som fikk endel til å heve øyenbrynene da han, etter å ha blitt headhuntet, takket nei til en gjev plass ved Paul McCartney-skolen i England. — Man blir ikke norsk musiker av å gå på skole i England, mente Rake. Den 22 år gamle singer/songwriteren spiller mørk, innovativ pop med tekster fremført på egersundsdialekt. Sommeren 2011 kom singelen "Får du som fortjent", som ble etterfulgt av EP’en For Seint Å Snu. Rake kjennetegnes blant annet av sine unike liveshows og tekster spekket med selvransakende lyrikk.

Over 40 band hadde meldt seg på til årets Zoom-konkurranse på Sørlandet. Totalt er åtte blitt valgt ut, og ett av dem vil gå videre til finalen i Oslo, hvor de skal konkurrere mot seks andre finalister fra hele landet. Premien er en gratis norgesturné.

Det er Øyafestivalen, med støtte fra Kulturdepartementet, som driver konseptet Zoom. De har vært med på å løfte norske band og artister fram i lyset gjennom mange år. I Kristiansand er det Trashpop som arrangerer den regionale kvalifiseringsrunden til Zoom under Sørveiv 2011. Dette skjer På Hjørnet 11. og 12. november. Se program for begge kveldene under.

Zoom har tidligere kåret vinnere som Ricochets, Helldorado, Ida Maria, The Jessica Fletchers, Vishnu, Heroes & Zeros og Norma Sass. For alle disse, og flere til, har Zoom vært viktig i starten av karrieren.

Program fredag 11. november:

Daniel Funk

Wango

Captain Radio

The Fect

Program lørdag 12. november:

Evan Seleven

Manishta

Mads With

Pål Rake