KRISTIANSAND: Den 37 år gamle billedkunstneren ble 75.000 kroner rikere under en tilstelning på Sørlandets Kunstmuseum i formiddag. Samtidig åpnet en utstilling der Holst viser både fotografier og videoarbeider.

— Det er veldig tøff konkurranse blant kunstnere, og det er viktig å vite at noen står bak og tror på det vi gjør, sa Holst da han takket for prisen som ble overrakt av administrerende direktør Stein Hannevik i Sparebanken Pluss.

Preben Holst er opprinnelig fra Voiebyen i Vågsbygd, men bor for tiden i København. Han er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthögskolan i Malmö, og arbeider med foto- og videokunst.

Et av hans hovedprosjekter er å utforske det som skjer i overgangen mellom barndom og voksenliv, og dette reflekteres også i utstillingen på kunstmuseet som blir stående resten av året.

Sparebanken Pluss Kunstnerpris ble opprettet i 2009 for å synliggjøre og fremme visuell samtidskunst på Sørlandet, og har tidligere blitt tildelt Jorann Abusland og Tori Wrånes. Frode Holst konkurrerte om årets pris med to andre nominerte: Lars Morell og Kristine Jakobsen.

Les mer om prisvinneren i papiravisen tirsdag.