KVINESDAL: Han løper fram og tilbake bak scenen på Øyesletta som allerede er på plass. Alle skal ha en bit av festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt dagen før dagen.

– Pulsen er faktisk rolig. Vi har en flott gjeng med ildsjeler som har vært med på dette før så jeg vil faktisk si at organiseringen aldri har fungert bedre, sier «Kelly» da han endelig får fem minutter til å prate med fvn.no.

Kontroll på økonomien

Han sier at festivalen i år satser hardere enn noen gang. Det må de. Kreditorene lurer i bakgrunnen.

– Leverer vi røde tall så er det fort kroken på døra, men vi har bedre kontroll på økonomien enn noen gang, sier festivalsjefen.

Aamodt forteller at de for et par år siden fikk tilbakemelding fra tidligere samarbeidspartner Diesel Dahl som også spiller trommer i TNT om at de styrte økonomien som fulle sjøfolk.

– Da svarte vi bare med «ship ohoi». Nå har vi begynt å høre mer etter og har budsjettet under kontroll.

Mc-boikott

Det er ikke bare økonomien som har skapt problemer for Norway Rock festival. Festivalen ble presset av kommune og politi til å nekte personer som profilerte de såkalte 1 % mc-klubbene adgang til Øyesletta. Som følge av den ble det oppfordret til mc-boikott av festivalen fra deler av mc-miljøet

– Vi har merket en nedgang i salg på mc-campen som følge av dette og det er veldig synd hvis det i verste fall skal føre til at vi ikke kan fortsette lenger. Da er det alle ildsjelene her som blir straffet, sukker Aamodt. – Jeg ønsker å få fram at alle er hjertelig velkomne her, med eller uten mc-vest, legger han til.

Vanskelig å toppe fjoråret

I fjor kunne festivalen skinte med store internasjonale artister som Twisted Sister, Mötorhead, Gary Moore og ikke minst Slash. Det ble en liste som festivalen raskt fant ut at de i år ikke kunne toppe. Aamodt frykter derimot ikke at publikum skal svikte selv om headlinere som Alice Cooper, In Flames og Volbeat alle har opptrådt på festivalen før.

– Jeg er ikke bekymret, for dette er alle band som det har skjedd mye rundt siden sist de var her. In Flames har akkurat utgitt et nytt album til svært gode kritikker og både de og Alice Cooper har klart et helt nytt sceneshow, sier kvindølen som utdyper at mange norske fremadstormende band som Djerv, Keep of Kalessin og Insense også er verd oppmerksomhet på festivalen.

– Det er ikke sikkert at alle får sitt favorittband til festivalen i år, men hvis de fortsetter å følge oss så får vi kanskje de bandene til neste år.

Drømmer om Metallica

Festivalgeneralen innrømmer at han selv har ett band som er sitt store mål å få til Norway Rock. Thrash-metalbandet Metallica.

– Drømmen er å få verdens største metallband til å spille her. Vi må nok jobbe litt mer infrastrukturen da, men en gang skal vi få det til. Det blir kanskje ikke til neste år eller året etter, men jeg skal få det til, sier «Kelly» som senest på søndag så Metallica på scenen foran 56000 fans i Gøteborg. Til hovedscenen på Øyesletta ventes det drøye 7000 torsdag.

– Hvis folk bare skal kunne få med seg ett band på hele festivalen så vil jeg faktisk anbefale In Flames. De har med seg et helt sinnssykt pyroshow, sier «Kelly» før han må løpe tilbake til scenen for siste finpuss. – Dette blir magisk, smiler han.