KRISTIANSAND: Nyheten ble servert rett etter frokost av kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) som besøkte teater— og konserthuset i Kristiansand i dag.

— Det er viktig at vi setter institusjonene i stand til å fylle bygget med innhold, sier Huitfeldt til Fædrelandsvennen. Hun signaliserte samtidig at det vil bli en opptrapping også i 2013, uten å kunne tallfest det.

— Kilden har store ambisjoner om å trekke et nytt publikum, og understreker at kulturarenaer er viktige som sosiale arenaer, sier Huitfeldt. Det er en av hennes politiske hjertesaker, og hun har fulgt prosessen rundt bygget i Kristiansand med stor interesse.

Millionøkningen blir egentlig først lagt fram når statsbudsjettet offentliggjøres 6. oktober, men budsjettlekkasjen var en ytterst kjærkommen nyhet mellom regnbygene på Silokaia i dag.

Mens de statlige kronene til Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør er 72,9 millioner i 2011, bykser beløpet opp over 95 millioner i 2012. Samtidig vil det utløse økte regionale midler, ettersom staten står for 70 prosent av finansieringen, og regionen for de øvrige 30. Det var en imponert kulturminister som ble guidet rundt i Kilden.

— Jeg er overveldet over hvor vakkert det er. Det er som å komme inn i et fyrverkeri, sier hun.

— Og nå kan vi fylle scenene med et innhold som står i stil til bygget, lover administrerende direktør Bentein Baardson.

Les mer om kulturministerens besøk i Kristiansand i papiravisen torsdag.